Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

Halep'te yaşanan katliama dikkat çeken Aydın Memur-Sen polislerin acısını paylaştı

Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Halep'te devam eden katliamlara dikkat çektiği basın açıklamasının ardından görevi başındaki polisleri ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 14:32:57

Halep'te yaşanan katliama dikkat çeken Aydın Memur-Sen polislerin acısını paylaştı
Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Halep'te devam eden katliamlara dikkat çektiği basın açıklamasının ardından görevi başındaki polisleri ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, 12 Aralık'ta İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı ve Halep'te devam eden katliamlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Aydın Valiliği önünde yapılan açıklamaya Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Özen, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi Yönetim Kurulu ile Memur-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı.

Rusya, İran ve Suriye rejiminin Halep'te Dünya Kamuoyunun gözleri önünde bir katliam gerçekleştirdiğini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Aygül, "İnsanlık, Halep'te tarihin en acı imtihanını vermektedir. Halep'te suçsuz çocuklar, masum insanlar göz göre göre vahşice katledilmiş, insanlık suçu işlenmiştir ve işlenmeye de devam edilmektedir. Yaşanan bu büyük acıya sessiz kalamayız, bu bizim acımızdır. Orada katledilen çocuklar bizim çocuklarımız, insanlar bizim kardeşlerimizdir. Onlara bu zulmü reva görenleri, şiddetle nefretle kınıyoruz. Halep'te insanlık ve insani bütün değerler hiçe sayılıp, çocukların çığlıkları dünyayı sararken, bu katliama sessiz kalanlara sesleniyoruz. Halep'teki bu ateş sizi de saracaktır" dedi.

"Cumartesi günü 81 ilden araçlarla Cilvegözü Sınır Kapısı'ndayız"

Halep'te yaşanan insanlık dramına ve Memur-Sen Genel Merkezi'nin bu konuda attığı adımlara değinen Aygül, "Memur-Sen ailesi olarak Haleplilere gereken yardımı ulaştırma konusunda gerekeni yapacağız. Cumartesi günü 81 ilden 'Halep'e Yol Açın' sloganıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru araçlarla konvoy halinde ilerleyeceğiz. Yardım tırlarımız ve araçlarımızla dünya kamuoyunu harekete geçirmeyi de amaçlıyoruz. Halep'e koridor mutlaka açılmalı, insani dram sona erdirilmelidir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ülkenin birliğini bozamayacağını kaydeden Aygül, "Terör bu ülkenin kıymetli evlatlarını esir alamayacak, hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Doğrudan doğruya ülkemizi, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alanlara inat birlikte hareket edeceğiz, terörü birlikte bitireceğiz, birlikte yeneceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve siviller olmak üzere tüm şehitler ve Halep'teki katliamlarda hayatını kaybedenler için Kur-an'ı Kerim okundu ve ardından dua edildi. Basın açıklamasının ardından Efeler Polis Amirliği Merkezi'ni ziyaret eden Memur-Sen İl temsilcisi Aygül ve beraberindekiler, görevi başındaki polislere taziye dileklerini ileterek gül takdim etti.

Haber Ara