Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

'Halep'te kelebekler çocuklardan daha fazla yaşıyor'

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, 'Halep'te kadınlara tecavüz ediliyor, çocuklar öldürülüyor. Hastaneler, fırınlar yerle bir edildi. Halep'te kelebekler çocuklardan daha fazla yaşıyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 16:44:53

'Halep'te kelebekler çocuklardan daha fazla yaşıyor'

AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını lanetleyerek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Ortadoğu'nun kadim şehirlerinden Halep'te insanlık suçu yaşandığını aktaran Hurşit Yıldırım, günümüzde şehrin çeşmelerinden oluk oluk kan aktığını ifade etti.

"HALEP'TE KELEBEKLER ÇOCUKLARDAN DAHA FAZLA YAŞIYOR"

Yıldırım, "Medeniyet şehri Halep'te can pazarı yaşanıyor. Son 28 günde bini aşkın insan şehit edildi. Kadınlara tecavüz ediliyor, çocuklar öldürülüyor. Hastaneler, fırınlar yerle bir edildi. Okullar kapalı çünkü çocuklar okul yerine ölüme gidiyor. Halep'te kelebekler çocuklardan daha fazla yaşıyor." diye konuştu.

Uluslararası toplumun ise diğer Müslüman ülkelerde yaşanan katliamlarda olduğu gibi Halep'in sesine de kulak tıkadığını vurgulayan Yıldırım, "Dünyanın gözü önünde bir şehri kuşattılar, hiçbir ayrım yapmadan katliam yapılıyor ama bunu gören sadece Türkiye." ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un da görevini yerine getiremediğini, dünya barışına katkıda bulunamadığını anlatan Yıldırım, BM Genel Kurulu'nca seçilen yeni BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katliamlara sessiz kalmamasını beklediklerini kaydetti.

Halep'te acilen ateşkesin sağlanması, sivillerin bir koridor açılarak tahliye edilmesi gerektiğine işaret eden Yıldırım, "Yarın çok geç olabilir çünkü her saniye insan ölüyor. Bu vahşete bir an evvel son verilmeli. Vahşete seyirci kalmak da başka bir suçtur." değerlendirmesinde bulundu. 

 
Haberi Paylaş

Haber Ara