Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

'Halep'te çocukların cesetleri kömür oldu'

Halepli çocuk Ammar, bombardımanlardan duyduğu korkuya ilişkin, 'Uçak sabahtan beri bizi vuruyor ! Hastane yok ! Çocukların cesetleri kömür oldu!İlaç yok! Yemek yok!' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 12:51:10

'Halep'te çocukların cesetleri kömür oldu'

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran komutasındaki Şii milislerin ağırbombardımanlarıyla katliamların yaşandığı doğu Halep bölgesindeki yaşlı, kadın ve çocuklar kurtarılmak için çığlıklarını yükseltmeye çalışıyor.

Halep'te rejim bombardımanlarında enkaza dönmüş binaların önünde kaydedilmiş görüntüsü sosyal medyada yayınlanan yaşlı bir Halepli, içinde bulunduğu durumu feryat ederek anlattı.

"BİZ HALEP'TE ÖLÜYORUZ! ÇOCUKLARIMIZ KESİLİYOR! HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI"

Görüntülere yaşlı Halepli'nin şu ifadeleri yansıdı:

"Biz Halep'te ölüyoruz! Biz açız! Çocuklarımız kesiliyor! Kadınlarımız çöktü! Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerdesiniz? Bizi dinleyenler, Allah'tan korkun! Ey Araplar! Ey Müslümanlar! Ey Allah'ın yarattığı insanlar! Nerdesiniz? Biz ölüyoruz ! Biz kesiliyoruz ! Hiçbir şeyimiz kalmadı ! Su kalmadı ! Bizi duyan kimse bizi kurtartsın !"

AA'ya ulaşan yeni ses kayıtları, rejim ve İran komutasındaki Şii milislerin 6 kilometrekarelik alana sıkıştırdığı onbinlerce sivilden öldürdüğü pek çok kimsenin cesedinin, bulundukları yerlerden kaldırılmadığını gösteriyor.

"SOKAKTAKİ İNSAN CESETLERİ CİGERLERİMİZİ YAKIYOR"

Ses kaydını internet üzerinden ulaştırmayı başaran Halepli anne Fatıma, halkın çaresizliğini şöyle aktardı:

"Selamun Aleyküm. Ellerinizden öpeyim, bir şey yapın ! Sokaktaki insan​ cesetleri çiğerlerimizi yakıyor. Ellerinizden öpeyim, ne olur bir şey yapın! Ne olur bizi bu durumdan kurtartmak için harakete geçin. Burası cesetlerle doldu. Allah için harekete geçin!

"UÇAK SABAHTAN BERİ BİZİ VURUYOR!" 

Bir diğer aile de AA'ya bombardımanlar ve ölümler nedeniyle şoka giren çoçuklarının çığlık çığlığa ağlayarak konuştuğu ses kayıtlarını iletti.

Halepli çocuk Ammar, duyduğu korkuyu şöyle anlattı:

"Uçak sabahtan beri bizi vuruyor! Hastane yok! Çocukların cesetleri kömür oldu! İlaç yok! Yemek yok! "

"Allah için bizi buradan çıkartın!, Bizi mahvettiler!"

Halep'teki durumu anlatmak için başka bir aile de kız çocukları Selma'nın ses kaydını paylaştı. Selma, yardım çığlığını ağlayarak şu ifadelerle dile getirdi:

"Allah için bizi buradan çıkartın!, Bizi mahvettiler!, Allah için bizi çıkartın!, Beşşar bizi öldürdü!, Ne olur bize yardım edin! Ne olur bizi çıkartın buradan!''

Rejim, Rusya ve İran komutasındaki Şii milisler, son 28 günde Halep kent merkezinin doğusuna düzenledikleri saldırılarda bin 71 sivili öldürürken binlercesini yaraladı.

Haber Ara