Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Halep'in kuzeyinde ABD gerilimi sürüyor

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın üçüncü evresinin açıklanmasının hemen ardından ABD'nin Çobanbey'e girmesi ile başlayan gerilim sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 00:10:13

Halep'in kuzeyinde ABD gerilimi sürüyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın Halep kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Bab kentini hedef alan üçüncü evresinin başladığı açıklanmasına rağmen ABD nedeniyle hiçbir operasyon gerçekleştirilemiyor.

ABD'nin özel kuvvetleri bugün sabah saatlerinde Halep kuzeyindeki Çobanbey ilçesine girmişti. ABD'nin bu hamlesi ardından ABD ile Ahrar'uş Şam ve Ahrar Şarkiye grupları arasında gerginlik yaşanmıştı.

ABD: TÜRKİYE DAVET ETTİ

Gerginlikten sonra ABD merkez kuvvetlerinden "Türkiye'nin daveti ile" ifadesinin yer aldığı bir açıklama yapıldı. Akşam saatlerinde TSK'dan yapılan paralel açıklama ile ABD özel kuvvetlerinin Soylu Mızrak Harekâtı adı altında Halep kuzeyine dönüşü onaylandı.

Türkiye yerel gücünü kaybediyor

Türkmen ve Arap gruplar tarafından Tel Ahmar ve Havar Kilis'te konuşlandığı ifade edilen ABD özel kuvvetlerinin operasyona ortak olması nedeniyle Fırat Kalkanı Harekâtı'nda yer alan Ahrar Şarkiye grubu operasyonlardan ayrıldığını açıkladı.

OPERASYONLAR DURDU

ABD'nin bölgeye girme girişimi ve daha sonra Türkiye daveti ile bölgede üs kurması sırasında yaşanan gelişmeler bu sabah saatlerinde açıklanan Bab operasyonlarının da durmasına neden oldu.

Bölgede rejim, IŞİD ve PKK'nın Suriye koluna karşı savaşan ve ABD'den yardım almayan bölge halkından oluşan birçok yerel bileşenin de ABD nedeniyle Fırat Kalkanı Harekâtı'ndan ayrılması bekleniyor.

Haber Ara