Dolar

32,5986

Euro

34,8126

Altın

2.504,99

Bist

9.484,16

Halep-İdlib-Hatay üçgenindeki kamplara ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Kaynak, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırına yakın bölgelerde Suriyeliler için oluşturulan kamplara ilişkin bilgi verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-02 13:16:18

Halep-İdlib-Hatay üçgenindeki kamplara ilişkin açıklama

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulunan Kaynak,önemli açıklamalarda bulundu.

HALEP'İN DOĞUSU

Halep'in doğusunda, 11 kampta yaklaşık 72 bin kişinin yaşadığını, 100 binden fazla insanın ise barınma imkanı olmadan yaşadığını kaydeden Kaynak, buradaki insanların tüm ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılandığını belirtti.

İDLİB

16 Aralık'ta başlayan operasyonla Halep'ten 45 bin insanın İdlib'e doğru tahliye edildiğini, İdlib ve Hatay arasında 1,5 milyondan fazla insanın aç kaldığına işaret eden Kaynak, bu kişilerin ya akrabalarının yanında ya da çadırlarda hayatlarını sürdürdüklerini anlattı.

Türkiye tarafından oluşturulan Atme kampında, 110 bin kişinin kaldığını aktaran Kaynak, Halep'in tahliyesinden sonra Kızılay, AFAD ve İHH'nın kamplar kurduğunu, şu anda bir yandan toplama merkezlerinin bir yandan da alt yapı çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

"PKK" SORUNU

Kaynak, TSK'nın orada olduğu için herkesin gözünün Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğuna dikkati çekerek, Halep-İdlib-Hatay arasında yaşayan milyonlar bulunduğunu, arada maalesef PYD, PKK kontrolünde olan Afrin'in bulunduğunu bildirdi.

İki bölge arasında fiziki olarak irtibatın bulunmamasının çeşitli sıkıntıların yaşanmasına neden olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Halep'in batısına, milletimiz aralık ayından beri belediyelerimiz, sivil toplumumuz, vatandaşlarımız, Diyanet İşlerimiz Halep'in tahliyesinden sonra önemli yardımlar yaptı. Şimdi belki, Cilvegözü'ne de Reyhanlı'ya da o civarda uygun bir yerde, Çobanbey'e lojistik deposuyla Halep'in batısının da yardımlarını organize etmeyi düşünüyoruz. Belki bunun çalışmalarını bugünden itibaren başlatacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara