Dolar

32,5976

Euro

34,7500

Altın

2.497,65

Bist

9.524,59

Halep'e şarkıyla veda

Suriye’de doğu Halep bölgesinden tahliye edilmek için bekleyen sivillerden Ebu Mustafa, duygularını 'Halep'e veda' şarkısıyla ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-20 12:30:12

Halep'e şarkıyla veda

Halep'teki Amirriye semtinde tahliye için bekleyen Mustafa, AA muhabirinin "Halep ile ilgili ne söylemek istersin?" sorusuna, yerel bir Halep şarkısı söyleyerek yanıt verdi.

"SANA GÖZYAŞLARIYLA VEDA EDİYORUM"

Mustafa'nın AA mikrofonuna söylediği şarkının sözleri şöyle:

"Ey hayatımı geçirdiğim ve tüm zorluklara rağmen toprağına aşık olduğum şehir, sen gözümün içindeyken sana veda ediyorum. Sana gözyaşlarıyla veda ediyorum. Sana acıların artacağı bir şehre giderken veda ediyorum."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada, ilk tahliyelerin başladığı 14 Aralık'tan bu yana doğu Halep'ten tahliye edilenlerin sayısının yaklaşık 20 bine ulaştığını söylemişti.

Türkiye ile Rusya'nın arabuluculuğuyla önceki gün muhalifler ve rejim ile rejim yanlısı terörist gruplar arasında yeni bir mutabakat gerçekleştirilmişti. İki ülke, yeni mutabakatın garantörü olmuştu.

Mutabakata göre, doğu Halep'teki sivil ve muhaliflerin geri kalanının bugün tahliye edilmesi öngörülüyor. Tahliye için bekleyenler, doğu Halep'teki Amirriye semtinde toplanıyor.

Haber Ara