Dolar

32,5699

Euro

34,9505

Altın

2.427,08

Bist

9.722,09

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından illerin vaka sayısı ortalaması haftalık olarak açıklanmaya devam ediyor. Vaka sayısı ortalamasına göre illerde gevşeme ya da ekstra kısıtlamaya gidilebileceği belirtilmişti. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman vaka sayısı ortalamasında en düşük illerde. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı? Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? 4 ilimizde yasaklar ne zaman kalkacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 17:40:17

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı?

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık yayınladığı vaka sayısı ortalamasında Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman dikkatleri çekti. Yerinde karar yöntemiyle kısıtlamalara il bazlı karar verileceği açıklanmıştı. Vaka sayısı ortalamasının düşük olduğu Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı? Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? 4 ilimizde (Hakkari, Şırnak, Muş, Batman) yasaklar ne zaman kalkacak?

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı?

Sağlık Bakanlığı 1 Mart'tan sonra illerin vaka sayısı ortalamasına bakılarak kademeli normalleşmeye geçileceğini duyurmuştu. 1 Mart'a sayılı günler kala bazı illerimizde vaka sayısında artış olurken bazı illlerimizde de düşüş göze çarptı. Hakkari, Şırnak, Muş, Batman vaka sayısı haritasına göre yüz bin kişide yüzde 10'un altında kaldı. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı? Bu 4 ilimizde henüz sokağa çıkma yasağı kaldırılmış değil. 1 Mart itibari ile vaka sayılarındaki düşüş devam ederse kadameli olarak normalleşme başlayabilir. Ancak bu normalleşmede sokağa çıkma yasağı olur mu bilinmez. 

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman vaka sayısı ortalaması en düşük illerimiz arasında. 4 ilde sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilerleyen günlerde karar verilecek. 

Vaka sayısı ortalaması en yüksek iller hangileri?

En düşük vaka sayısı görülen illerin dışında ortalaması en yüksek olan iller de var. Karadeniz bu konuda alarm veriyor. Vaka sayısı ortalamasında Ordu ilk sırada yer alırken Ordu'yu Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize takip ediyor.

Haber Ara