Dolar

32,5588

Euro

34,9009

Altın

2.437,75

Bist

9.645,02

Hakimlere 'Eagle' yükleyen FETÖ'cü itirafçı oldu

FETÖ üyesi hakim ve savcıların telefon ve tabletlerine 'Eagle' haberleşme programı yüklediği öne sürülen Selim Güven ile Yahya Balcı hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 12:54:54

Hakimlere 'Eagle' yükleyen FETÖ'cü itirafçı oldu

Darbe girişimi ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çalışmalarını tamamlayan savcılar, iddianameler hazırlamaya başladı. Bu kapsamda Adana'da tutuklanan Yahya Balcı ve Selim Güven hakkında terör örgütü üyelinden iddianame hazırlandı. İddiaya göre, FETÖ üyelerinin çalışma yerlerini belirleyen onları yönlendirip organize eden Selim Güven, bu kapsamda Adana'ya tayini çıkan öğretmen Yahya Balcı'ya 'Yakup' ve 'Beyhan' kod isimlerini verdi.

Güven, Balcı'nın tabletine haberleşme için 'Eagle' adlı programı yükledikten sonra kendisine farklı bölgelerdeki adliyelerde görevli hakim ve savcılara sohbet hocalığı yapmakla görevlendirdi. Balcı, sohbet hocalığı yaptığı hakim ve savcıların tablet ve cep telefonlarına da 'Eagle' ve daha sonra 'Tango' amblemli olan başka bir haberleşme programı yükledi. Soruşturmalar sonrası yakalanan ve sohbetlere gittiği belirlenen eski Tarsus hakimi Ayşe Ş., Yahya Balcı'yı fotoğrafından teşhis etti.

BİLGİLER VERDİ

Gözaltına alınan Yahya Balcı, etkin pişmanlıktan yararlanarak, ismini 'Feridun' olarak bildiği ve kendisine görevler veren Selim Güven'i ve yine hakim ve savcılara sohbet hocalığı yapan 'Rıdvan' kod isimli Mehmet Muhittin Öztürk'ü teşhis etti. Ayrıca Balcı, örgütün işleyişi ve üyeleri hakkında bilgileri savcılığa verdi. Selim Güven'in telefonunda 'ByLock' programı tespit edildiğini belirleyen savcı, ayrıca Güven'in, Fethullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya 2 defa 20'şer bin TL yatırdığını kaydetti. Selim Güven ve Yahya Balcı hakkında 'Terör örgütü üyeliği' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası isteyen Savcı, Balcı'nın örgütün işleyişi, örgüt içerisinde faaliyette bulunan kişiler hakkında bilgiler verdiği için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istedi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Haber Ara