Dolar

32,5226

Euro

34,8532

Altın

2.486,73

Bist

9.560,54

Hakan Fidan darbe günü Karargah'tan ne zaman ayrıldı?

İddianameye göre, Fidan saat 16:00 sularında geldiği Karargah'tan darbe girişiminin başlamasından 1 saat önce ayrıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 23:05:32

Hakan Fidan darbe günü Karargah'tan ne zaman ayrıldı?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlara yönelik hazırlanan çatı iddianamesinde (15 Temmuz an aiddianamesi) ihanet gecesi yaşananlara ilişkin yeni görüntülere de yer verildi.

"FİDAN, AKAR'I UYARMAK İÇİN GİTTİ"

Darbe girişiminden saatler önce bir ihbarla hareketlilik olduğunu tespit eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Başkanı Org. Hulisi Akar'ı uyarmak için Karargah'a yaptığı ziyaretin detayları da iddianameye girdi. Görüntülerde Hakan Fidan'ın FETÖ'cülerin baskınından 1 saat önce Genelkurmay'dan ayrıldığı görülüyor.

"DARBE GİRİŞİMİNDEN 1 SAAT ÖNCE..."

Kamera kayıtlarında yer alan saatlerde, Fidan saat 20.22'de karargahtan ayrıldıktan 1 saat sonra 21.22'de darbeciler karargaha giriyor.

DARBE ŞÜPHELİLERİ "15-20" DAKİKA DİYORDU

İddianamede ifadelerine yer verilen şüpheliler ise ısrarla Fidan'ın baskından 15-20 dakika önce Karargah'tan ayrıldığını iddia etti.

FİDAN'I "UĞURLAYAN" İSİM

Görüntüde ayrıca Fidan'ı şüpheli Üsteğmen Kübra Yavuz'un uğurladığı görülüyor.

Hakan Fidan'ı Karargah'tan şüpheli Üsteğmen Kübra Yavuz böyle uğurladı:

5_43

Binbaşı Ahmet Yıldız ifadesinde Fidan'ın, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı'nın makamında olduğunu korumasının da alt kattaki koridorda beklediğini söyledi. Yıldız "MİT Müsteşarı Hakan FİDAN hatırladığım kadarı ile 20:45 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı karargâhından ayrıldı. FİDAN çıktıktan 10-15 dakika sonra bulunduğumuz komuta katında bir gürültü oldu. Oktay Yarbay ile kendisinin koridora çıktığında özel kuvvet üniformalı askerler girdi" dedi.

Genelkurmay Başkanı'nın koruması olan darbeci İsa Akın ise Fidan'ın saat 16:00'da geldiğini öğrendiğini ve Akar'la görüşmesinin 20:00'ye kadar sürdüğünü anlattı.

Diğer şüpheli ve tanıklarda benzer ifadeler verdi.

 

Haber Ara