Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Hakan Çavuşoğlu'ndan uluslararası topluma Arakan tepkisi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan katliamla ilgili olarak, 'Bu insanlık dışı olaylarla ilgili en üst perdeden tepki verdiğimiz halde bunu tribünden izlermiş gibi izleyen uluslararası toplumun varlığını hayretler içinde izliyoruz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 18:08:16

Hakan Çavuşoğlu'ndan uluslararası topluma Arakan tepkisi


Çavuşoğlu, Diyarbakır-Batman kara yolunda askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü üyeleri tarafından daha önce yerleştirilen patlayıcıların patlatılmasıyla ilgili olarak ise, "Terör örgütünün hiçbir şekilde terörist temin etme durumu kalmamıştır. Katılımlar tarihin en düşük seviyesine inmiştir"dedi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki İsabey Kurban Pazarı'nı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arakan'da yaşanan Müslümanlara yönelik zulümle ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Bizim siyaset perspektifimiz nerede mazlum, mağdur varsa, onun etnik kimliğine, dinine bakmaksızın yanında olmaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde istikametimiz böyledir. Arakan'daki görüntüler bizleri derinden yaralıyor. İnsanlığın orada adeta sınıfta kaldığını müşahede ediyoruz. Arakan'la ilgili insani diploması yöntemleri, Kızılay, TİKA, AFAD ile tedbiri alıyoruz. Şimdiye kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu insanlık dışı olaylarla ilgili en üst perdeden tepki verdiğimiz halde, bunu tribünden izlermiş gibi izleyen uluslararası toplumun varlığını hayretler içinde izliyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür' çok yerinde bir ifade. Burada bir insanlık sorunu yaşıyorsak, BM Güvenlik Konseyi'nin adım atması, en azından bir açıklamada bulunması, gerekli uyarıları müdahaleleri yapması gerekir diye düşünüyorum. Herkes gözlerini kapatmış yaşanan bu zulme sırtını dönmüş durumda. Biz nerede bir mağdur mazlum haksızlık ve hukuksuzluk varsa adalet için hoşgörü ile kendimize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Gördüğümüz manzara karşılaştığımız görüntüler hakikaten yüreğimizi acıtıyor. Müslüman dünyasının bayramına birkaç gün kalmışken bu görüntülerin ortaya çıkması bizim vicdanımızı titretiyor. Çağrımız odur ki yaşanan bu zulmün bir an evvel sonlandırılması, uluslararası toplumun bu noktada bir şey yapmasıdır" dedi.

Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişi sırasında yapılan ve 2 sivilin şehit düştüğü hain saldırı ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "2 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bayram öncesinde şer odakları, hiçbir sınır, değer tanımaksızın işlerine devam ediyorlar. Unutulmaması gereken bir şey var ki, biz de terörle mücadelede tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar ciddi mücadele verip sonuçlar alıyoruz. Terör örgütünün hiçbir şekilde devam etme, terörist temin etme durumları kalmamıştır. Tarihin en düşük seviyesine inmiştir katılımlar. Hiçbir şekilde nefes aldırmayacağız. Zaman zaman bu tip şehit haberleri ile karşılaşıyoruz. Bunlar bizi üzüyor. Ama ortada bir gerçek var, mücadele azim ve kararlılığımızın asla bitmeyeceği, hatta artarak devam edeceği yönünde. Biz bölgede insanımızın rahatlığının, standardının gelişmesi için bir taraftan terörle etkili mücadele sürdürürken, diğer yandan oraya altyapı yatırımlarımızı sektörel bazlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsanımızın orada hem istihdamına, hem daha güvenli yaşayabilmesi için yatırımlarımızı yapıyoruz. Dün de 3 işçimizi katlettiler. Gözü dönmüşlük, çaresizliğin ifadesidir. Terör örgütüne asla asla nefes aldırmayacak, göz açtırmayacağız, bunların tepesine binmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara