Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

Hakan Bayrakçı kimdir?

SONAR araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı kimdir? “Canan Kaftancıoğlu niye hala görevde” diyerek eleştiride bulunan Bayrakçı’ya, “ Ağzına kürekle vurmuştum” yanıtını veren Kaftancıoğlu’nun hedefindeki Bayrakçı kimdir?

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 09:15:01

Hakan Bayrakçı kimdir?

Hakan Bayrakçı, 1 Temmuz 1960 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Seniha Bayrakçı İstanbullu babası Mesut Bayrakçı Erzurumludur. İlkokul ve ortaöğretimini İstanbul'da tamamladı. Orta ve lise öğretimini Saint Benoit ve Saint Michel Fransız kolejlerinde bitirdi.


İstanbul Üniversitesi'nden mezun olan Hakan Bayrakçı Tarih bölümünden mezun oldu.

1988 yılında bir kamuoyu araştırma şirketi olan SONAR Araştırma Şirketi'ni kurdu. Kurduğu şirketin başkanlığını yapan Bayrakçı, Süleyman Demirel Bülent Ecevit gibi liderlere profesyonel danışmanlık sağladı.
Meslek hayatı boyunca pek çok siyasetçi ve kamuoyu önderine danışmanlık yapan Bayrakçı yaklaşık olarak 140 Belediye Başkanı, 40 Bakan, 14 Parti Genel Başkanı ve 7 Başbakan'a profesyonel olarak danışmanlık hizmeti verdi.

İngilizce ve Fransızca bilen Bayrakçı çeşitli konularda televizyon programlarında konuk yorumcu oldu. 2003-2006 yıllarında TRT 1 ekranlarında tarih programı sundu.
Diplomasi kanalının aktif bir ismi olan Hakan Bayrakçı çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerine danışmanlık yaptı.

İstanbul'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Bayrakçı, hobi olarak çok sesli müzik besteleri ve resim gibi uğraşılarla ilgilidir.


Hakan Bayrakçı, 1982-1984 seneleri arasında “ Çadırlar, Ortaçağ ve Türkler, Kırmızı Fırtına” kitaplarını yazdı. Yazarlığa uzun bir ara veren Hakan Bayrakçı, 2013 yılında “Bozkırın Oğlu Cengiz Han” kitabını yazdı.

İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Bir çok ülkenin Büyük Elçiliklerine de danışmanlık görevi yaptı. Hakan Bayrakçı'nın Mesut Bleda adında bir oğlu var.

Hakan Bayrakçı kaç doğumlu?

1 Temmuz 1960 (61 yıl yaşında)

Hakan Bayrakçı Hangi üniversite mezunu?

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü
 
 

Haber Ara