Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Hakan Ayaz'dan yatırımcılara öneri 'Kiralık araç piyasasına yatırım'

Ülkemizin sıfır, ikinci el ve kiralık araç piyasasının ve inşaat sektörünün dikkat çeken kuruluşlarından biri olan Ayaz Grup’un 1. İsmi Hakan Ayaz, faaliyet gösterdiği sektörlerdeki başarısına dair tüyoları yatırımcılarla paylaşmaya devam ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-17 18:08:44

Hakan Ayaz'dan yatırımcılara öneri 'Kiralık araç piyasasına yatırım'

Özellikle araç piyasalarında ülkemizde ciddi bir yer olan firmanın yurtdışında yaptığı yatırımlarda dikkat çekiyor. Başarılarını referans alan Hakan Ayaz yaptığı son açıklamada, yatırımcılara kiralık araç piyasasına dair önemli tüyolar verdi ve yatırım yapmalarını önerdi. Yıllardır Yukarı Yönlü Bir İvme Hâkim

En önemli yatırım piyasalarından biri olan araç piyasası, son yıllarda dolarda meydana gelen bir takım düşüş ve yükseliş hareketlerine bağlı olarak dalgalanmalar gösteriyordu. Özellikle son 5 yıl içerisinde dolarda meydana gelen hızlı yükselişe bağlı olarak sıfır ve ikinci el araç piyasasında yükseliş görülmüştü.

Doların yükselmesine bağlı olarak özellikle yabancı menşeili araçların fiyatlarında meydana gelen değişimler, kişileri ikinci el araç piyasasına yönlendirmişti. Kısa bir süre sonra sıfır araç piyasasındaki değişim, ikinci el araç piyasasını da artı yönde etkiledi ve fiyatlar aynı oranda yükseldi. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda kişilerin ve şirketlerin araç ihtiyaçlarını karşılamak için, kısa süreli çözümlere yönelmesi de kaçınılmaz oldu.

Meydana gelen bu değişimlere bağlı olarak şirketler ve kişiler kısa süreli çözüm önerileri doğrultusunda, araç kiralama sektörüne yönlendir. Son yıllarda bireysel ve kurumsal bazda ciddi bir büyüme kaydedilen kiralık araç piyasası, istikrarlı büyümesini sürdüreceğe benziyor.

Ayaz Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ayaz'da bu anlamda, küçük ve orta ölçekli yatırımcıların özellikle kiralık araç konusunda yatırımlarını değerlendirmelerinin en makul yatırım yöntemi olacağını belirtiyor. Tek bir araçla bile kiralık araç piyasasına yatırım yapmanın, kiralama bedelinden elde edilecek gelirle kısa bir sürede aracın kendisini amorti edeceğine dikkat çeken Ayaz,  özellikle yaz aylarında talebi artan kiralık araç piyasasını8n yatırım için en makul piyasalardan biri olduğunu belirtiyor. Araç Kiralama Piyasasına Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç piyasasının kilometre taşların biri olan Ayaz Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı'nın ikinci el araç piyasasına yatırım yapacaklara önemli uyarıları da bulunuyor. İkinci el araç ve kiralık araç piyasalarında hizmet veren firmalarla çalışmayı düşünen yatırımcıların, ilk olarak kendilerine doğru bir yol arkadaşı seçmelerinde fayda gören Ayaz, aracılık yapacak kurumun iyi araştırılması gerektiği konusuna dikkat çekiyor.

Yatırım yapılacak aracın da bir hayli önemli olduğunu belirten Ayaz, kiralık araç piyasasında risklerin fazla olduğunu buna bağlı olarak özellikle küçük yatırımcıların orta sınıf araçlara yatırım yapılması gerekliğini ifade ediyor. Orta sınıf araçların bakım ve muayene maliyetinin de ekonomik olacağına dikkat çeken başarılı iş insanı,  kiralık lüks araçların büyük ve orta düzey yatırımcılar için daha iyi bir tercih olacağı kanaatinde.

WhatsApp Image 2020-02-17 at 18.06.20

Haber Ara