Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Hakan Albayrak: Erdoğan'ın tehlikeli 1915 mesajı

Hakan Albayrak 'Erdoğan nefis bir mesaj gönderdi. Batı basınına bakıyorum, ‘tık' yok.' diye yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-25 18:02:00

Hakan Albayrak: Erdoğan'ın tehlikeli 1915 mesajı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Karar yazarı Hakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1915'in yıldönümü gereği ile Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a gönderdiği mesajı bugünkü köşesine taşıdı.

"Erdoğan nefis bir mesaj gönderdi" diyen Albayrak, mesajdaki selamlama ve saygı sunma noktalarına değinerek şöyle yazdı:

ERDOĞAN'IN MESAJI

Birinci Dünya Savaşı'nın trajik koşullarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anmak üzere İstanbul'da Ermeni Patrikhanesi'nin çatısı altında toplanan vatandaşları selamladı ve onlara saygılarını sundu.... Osmanlı Ermenilerinin yaşadıkları acıların paylaşılması ve hatıralarının yad edilmesi için en anlamlı yer olan Türkiye'de böyle bir törenin bir kez daha düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı… "Tarih bilincimiz ve insanlık ufkumuz gereğince Osmanlı Ermenilerinin hatıralarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi… Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta olan yakınlarına taziyelerimi sunuyorum. Aynı dönemde yaşamını yitiren etnik ve dini kökeni ne olursa olsun tüm Osmanlı vatandaşlarını da rahmetle ve saygıyla anıyorum. Bu ortak acıyı paylaştığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülkemize geçmişten bugüne katkıda bulunan tüm Ermeni vatandaşlarımıza da bu vesileyle yeniden teşekkür ediyorum” diye de ekledi.

Albayrak yazısına şöyle devam etti:

"BATI BASININDA TIK YOK"

Batı basınına bakıyorum, ‘tık' yok. Anti Ermeni bir mesaj olsaydı muhakkak manşete çekerlerdi. Ermenilere jest mahiyetinde bir mesaj olunca görmezden geldiler. Kalpleri ısıtabilir çünkü. Erdoğan, Türkiye, genel olarak da Müslümanlar hakkında müsbet duygular uyandırabilir. Tehlikeli!

"ALİYA'NIN DURUŞUNU DA TEHLİKELİ BULMUŞLARDI"

Düşman bizim kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürüp mabetlerimizi yıksa da biz onlara aynı şekilde cevap veremeyiz, çünkü bizi durduran bir kitap var' diyen Bosna-Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetnegoviç'in bu asil duruşunu da tehlikeli bulmuşlardı.

Cezayir İslami Selamet Cephesi lideri Abbas Medeni'nin, Irak'ta Batılı gazetecileri katleden sözde İslamcı militanları tel'in maksadıyla açlık grevine gitmesini de

Zeynelabidin Bin Ali diktatörlüğü zamanında, Nahda lideri Raşid Gannuşi'nin, zindanlarda işkenceden geçirilen sosyalistlerle dayanışma maksadıyla Londra'daki Tunus sefâretinin önünde düzenlediği oturma eylemini de…

İhvan-ı Müslimin mensuplarının Mısır'da saldırı tehdidi altındaki kiliselere canlı kalkan olmalarını da

Tehlikeli bulup kendi kamuoylarından itina ile saklamışlardı, ta ki ‘Müslümanlar barbardır, hele İslamcılar hepten barbardır' algısına halel gelmesin.

"BATI, ASLINDA MEMNUN..."

Kaide, Bağdadi Grubu, Boko Haram, Şebab gibi sözde İslamcı örgütlerin zulümlerinden şikâyet ediyor gibi gözüküyorlar; fakat bunların panzehiri olan mutedil İslamcıların mutedil davranışlarına uyguladıkları sansüre bakarak diyebiliriz ki, Müslümanlar adına (!) bunlarla muhatap olmaktan aslında gayet memnunlar.

Haber Ara