Dolar

32,3702

Euro

34,9714

Altın

2.325,52

Bist

9.137,23

HAK-PAR yeni başkanını seçti

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), 8’inci Olağan Büyük Kongresi’ni 27 Ekim günü (dün) Ankara’daki Demonti Otel’de gerçekleştirdi. Kongredeki tartışmaların ardından partinin Genel Başkanı Refik Karakoç aday olmama karar aldığını açıkladı. Kongrede Latif Epözdemir yeni HAK-PAR Genel Başkanı seçildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-28 14:32:17

HAK-PAR yeni başkanını seçti

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR),  8'inci Olağan Büyük Kongresi'ni 27 Ekim günü (dün) Ankara'daki Demonti Otel'de gerçekleştirdi.

Parti yöneticileri ile delegelerinin katıldığı Kongrede, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Polit Büro üyesi Ali Hüseyin, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Ankara Temsilcisi Lokman Baksederi ile birlikte çok sayıda misafir de hazır bulundu.   

Kongre hakkında konuşan siyasetçi Kemal Burkay, “8'inci kongremizi gerçekleştiriyoruz ve bu önemli. Tüm baskılara rağmen hala işimizin başındayız” dedi.

Kongrede farklı görüşler nedeniyle en uzun tartışılan konu yönetim kurulu üyelerinin sayısı oldu. Bir grup kurul üyelerinin sayısının 35 kişiden oluşmasını önerse de öneri kabul görmeyerek 45 olarak kaldı.

Siyasetçi İbrahim Güçlü de, “Partilerimiz iyi bir durumda değil. Bildiğiniz gibi Rojava Kürdistanı'nda başımıza gelen büyük felaketten sonra muhalefet yapamadık. Bu açıdan kongre çok önemlidir” diye konuştu.   

Kongredeki tartışmaların ardından partinin Genel Başkanı Refik Karakoç aday olmama karar aldığını açıkladı. Kongrede Latif Epözdemir yeni HAK-PAR Genel Başkanı seçildi.  

HAK-PAR Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Latif Epözdemir, “Partiyi milli, demokratik ve halkçı bir parti yapacağız. Partinin kapılarını tüm özgürlükçülere açacağız. HAK-PAR'ı Türkiye sisteminden zarar gören herkese mal edeceğiz” dedi.

Kongrede Mele Mustafa Barzani, Şeyh Said, Seyid Riza, Qazi Muhammed'in yanı sıra geçtiğimiz günlerde Rojava'da hayatına gözlerini yuman Kürt siyasetçi Abdulhamid Hacı Derviş'in de posterleri asıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara