Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

HAK-PAR Genel Başkanı hayatını kaybetti

HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, Adana'nın Pozantı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 15:17:29

HAK-PAR Genel Başkanı hayatını kaybetti

AA'nın haberine göre, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, Mersin'in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Hacı Murat Doğu idaresindeki Avusturya plakalı otomobil, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun Damlama mevkisinde devrildi.  Aynı yöne giden Demir'in kullandığı 06 KP 157 plakalı otomobil de devrilen araca çarptı. 

Sürücüler Demir ile Doğu, kaza yerinde yaşamını yitirdi.

Demir ve Doğu'nun cenazeleri, incelemenin ardından Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, daha önce kazanın Adana'nın Pozantı ilçesinde meydana geldiği bildirilmişti.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Epözdemir: Halkımızın başı sağ olsun"

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir ise yaptığı yazılı açıklamada, partisinin Genel Başkanı Demir'in, bir toplantıya katılmak üzere Mersin'e giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Epözdemir, "Olaya ilişkin gelişmeler konusunda kamuoyu daha sonra  bilgilendirilecektir. Demokrasi güçlerinin ve halklarımızın başı sağ olsun" değerlendirmesinde bulundu.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Menaf Kıran, "Onu kaybettiğimize kahroluyoruz, gençliğine, dürüstlüğüne, iyiliğine yanıyoruz. Onun kadar dürüst bir insan görmedim. Fehmi belki çok flaş bir isim değildi ama çok namuslu bir insandı. Kürt halkının mücadelesine katkı sunmak için bütün varını yoğunu yok etti. Fabrika sahibiydi fakat bütün işini bırakıp bu mücadeleye verdi. Emekli maaşıyla geçiniyordu. Tüm Türkiye'nin, Kürtlerin ve hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Fehmi Demir'in nerede defnedileceği konusunda henüz aldıkları bir kararın bulunmadığını belirten Kıran, "Bildiğim kadarıyla Konya Cihanbeyli'de bulunan aile mezarlığında defnedilecek. Bu, olağanüstü bir durum. Bunun için başkanlık kurulumuz toplanıp buna karar verecek. Sonuçta genel başkanımızdır, ailesinden çok bizim partimizin aile reisiydi" diye konuştu.

Haber Ara