Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 22:52:56

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bütün partiler, hükümetin kurulması için çaba harcamalı. Bunun için kırmızı çizgiler, olmazsa olmazlar bir kenara bırakılabilmeli" dedi.

Arslan, Hak-İş tarafından, basın mensupları için düzenlen iftar programının ardından açıklamalarda bulundu.

Birkaç olayın dışında seçimlerin Türkiye'ye yakışan bir olgunlukta geçtiğini belirten Arslan, sonuçların hızlı ve şaibesiz bir biçimde açıklanmasının, demokrasinin başarısı olduğunu söyledi.

Arslan, tüm siyasi partilerin seçim sonuçlarını iyi analiz etmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bütün partiler, hükümetin kurulması için çaba harcamalı. Bunun için kırmızı çizgiler, olmazsa olmazlar bir kenara bırakılabilmeli. Bu, ülkenin geleceği için çok önemli. Bizim açımızdan da çalışma hayatının, taşeron işçilerin durumu, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi çözüm bekleyen önemli sorunları var. Kurulacak hükümetten bu sorunların çözülmesini bekliyoruz."

Mahmut Arslan, kurulacak hükümette yer alan partilerle muhalefette kalacak partilerin, yeni anayasa konusunda daha özverili olması gerektiğinin altını çizdi.

Arslan, "Yeni dönemde, yeni anayasa ve Çözüm Süreci'nin devamı, bizim için olmazsa olmazların başında geliyor. Çözüm Süreci artık siyasi partiler üstü bir yerde. Bu sürecin devam ettirilmesinden yanayız. Hangi hükümet gelirse gelsin, bu sürecin geri götürülmesi artık mümkün değildir. Çözüm Süreci'nin muhatabı 78 milyon vatandaşımızdır" diye konuştu.

Haber Ara