Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Hafter, Yunanlılardan ‘Kardeşler’ olarak bahsetti

Libya Ulusal Ordu lideri Hafter, yayınladığı ve Yunanlılara adadığı bir videoda, Yunanlılardan ‘kardeşler’ olarak bahsetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 18:19:19

Hafter, Yunanlılardan ‘Kardeşler’ olarak bahsetti

Libya Ulusal Ordu lideri Hafter, yayınladığı ve Yunanlılara adadığı bir videoda, Yunanlılardan ‘kardeşler' olarak bahsetti.

Hafter tarafından resmi M.LNA hesabından yayınlanan videoda, gelecekte Yunanlılar ile Libyalıları birleştirecek olan geçmiş ortak bağlara atıfta bulunarak,
"Yunan kardeşler için Cyrene şehrini ortak geçmişimizi ve ortak muhteşem geleceğimizi Libya'ya adadık" İfadesini kullandı.

Ekran Resmi 2020-01-23 17.53.35

Cyrene, MÖ 630'da kuruldu. İsmi, Vatos Aristo'nun liderliğindeki Thirian'lardan sonra ve Tanrı Apollon'a adanmış Cyrus kaynağından almıştır.

Cyrene hızla gelişti ve Kuzey Afrika'da bir Yunan kültür merkezi haline geldi. Aynı zamanda büyük bir ticaret merkeziydi. MÖ 3. yüzyılda, Cyrene Felsefe Okulu, Sokrates'in öğrencisi Aristippus tarafından bu şehirde kuruldu.

Jebel Akhdar vadisinde bulunan şehir, Libya'nın doğu kesimine bugüne kadar kalan kente, Cyrene adını verdi. Cyrene, 1982'den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Hafter, 19 Ocak'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'na katılmadan bir gün önce Yunanistan'ın başkenti Atina'ya sürpriz bir ziyarette bulunarak, ülkenin önde gelen yetkilileriyle basına kapalı görüşmeler gerçekleştirmişti.

Haber Ara