Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Hafter, Mısır'dan silah yasağını kaldırmasını ve daha fazla siyasi destek istiyor

Mısır'a giderek Sisi ile görüşen Hafter, başta kendisine yönelik silah yasağının kaldırılması olmak üzere daha fazla siyasi destek talep etti

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-01 13:34:28

Hafter, Mısır'dan silah yasağını kaldırmasını ve daha fazla siyasi destek istiyor

Libya'da kriz tırmanmaya devam ederken başkent Trablus'u ele geçirmeye çalışan Halife Hafter, 30 Aralık'ta Kahire'ye birkaç saatlik ziyarette bulundu.

MISIR DESTEĞİNİ YİNELEDİ

Kaynaklara göre Mısır tarafı görüşmede Hafter'e desteğini yineledi.

SİSİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Independent Türkçe'den Ahmed Abdulhakim, aynı gazetenin Arapça sitesinin, Hafter'in Mısırlı üst düzey yetkililerin yanı sıra Abdulfettah el-Sisi ile de görüştüğünü yazdığını aktard.

SİLAH YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Hafter bu görüşmede başta silah yasağının kaldırılması olmak üzere uluslararası forumlarda kendi güçlerine daha fazla destek sağlama talebinde bulundu.

MISIR'IN LİBYA MEAİSİ

Öte yandan Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bessam Radi'nin, iki isim arasındaki görüşmede, Libya'daki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığını ifade etti.

Aynı şekilde Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de 30 Aralık sabahı İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Ahmed Hafız, görüşmede Libya'nın konuşulduğunu söyledi.

HAFTER CEPHESİ DE SURİYELİ MUHALİFLER İDDİASINI DİLLENDİRDİ

Öte yandan hem Türkiye hem Suriye Milli Orudusu hem de Trablus yönetimi tarafından yalanlanmasına rağmen Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin desteklediği 300 Suriyeli muhalifin Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yanında savaşmak üzere Trablus'a getirildiğini iddia etti.

İdda yalanlansa da uluslararası basında yer almayı da sürdürüyor.

Haber Ara