Dolar

32,5261

Euro

34,6059

Altın

2.489,73

Bist

9.548,09

Hafter’in sözcüsünün iddiası: Türkler, Misrata yakınlarında radar ve füze istasyonları kurdu

Libya’da BM’nin meşru saydığı Ulusal Uzlaşı Hükümet güçlerine karşı savaş açan Hafter güçlerin sözcüsü Ahmed Al-Mesmari, Türklerin Misrata ve Matika Havaalanı yakınlarında radar ve füze istasyonları inşa ettiğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-15 14:48:44

Hafter’in sözcüsünün iddiası: Türkler, Misrata yakınlarında radar ve füze istasyonları kurdu

Libya'da BM'nin meşru saydığı Ulusal Uzlaşı Hükümet güçlerine karşı savaş açan Hafter güçlerin sözcüsü Ahmed Al-Mesmari, Türklerin Misrata ve Matika Havaalanı yakınlarında radar ve füze istasyonları inşa ettiğini öne sürdü.

Tüm petrol ve gaz kuyularının Libya Ulusal Ordusu'nun kontrolü altında olduğunu belirten Mesmari, Libya'daki Ulusal Uzlaşı Hükümetinin operasyonlarına liderlik eden kişinin Abu Al-Furqan'da yaşayan bir Türk olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Libya'ya paralı asker göndermekle suçlayan Hafterin sözcüsü Mesmari, Türk askerleriyle birlikte Libya'da bulunan Suriyeli savaşçı sayısının 7500 kişi olduğu belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'ya haftada 300-400 paralı asker gönderiyor” suçlamasında bulundu.

Mesemarie,  Türkiye ile Libya Ulusal Uzlaşma Hükümeti arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat”ın da Libya'ya zarar verdiğini ve geliri olmayan bir savaşa sürüklediğini söyledi.

Hafter'in sözcüsü Mesmari, Cuma sabahı Libya Ulusal Ordusu hava kuvvetlerinin, El-Wefaq güçlerinin Misurata şehrinin doğusundaki Bograin bölgesinde, Türk yapımı araçlara monte edilmiş bir hava savunma sistemi, 3 mühimmat arabası ve birkaç zırhlı araç da dahil olmak üzere askeri hedefleri yok eden hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. 

HAFTER'İ KİM DESTEKLİYOR?

Libya'da iktidarı silah zoruyla ele geçirmeye çalışan Hafter'i, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan, Batı'dan da Fransa destekliyor. Ayrıca başta Rus olmak üzere birçok Arap ülkesinden gelen paralı askerler de Hafter saflarında savaşıyor.

 

Haber Ara