Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Hafter’in sözcüsünden, BM’ye, ‘Mitiga’ tehdidi

Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun sözcüsü Ahmed el- Mesmari, ordunun BM’nin Ulusal Uzlaşı Hükümeti’nin başkenti Trablus'ta faaliyet gösteren tek havaalanı olan Mitiga Havaalanı’nı kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 11:30:27

Hafter’in sözcüsünden, BM’ye, ‘Mitiga’ tehdidi

Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nun sözcüsü Ahmed el- Mesmari, ordunun BM'nin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin başkenti Trablus'ta faaliyet gösteren tek havaalanı olan Mitiga Havaalanı'nı kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Ahmed el- Mesmari bugün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in (BM), "Misurata Havaalanı" gibi diğer havaalanlarını kullanmak zorunda kalacağını söyledi.

Hafter'in sözcüsü Mesmari, güçlerinin Mitiga Havalimanı'na uçuşların güvenliğini garanti edemeyeceğini, çünkü Türkiye'nin burayı bir üs olarak kullandığını söyledi.

Libya'daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu, Libya Ulusal Ordusu'nun personelini Libya'ya ve Libya'dan taşıyan uçuşları yasakladığını daha önce açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler ise, Hafter güçlerini Libya'ya gidiş ve geliş uçuşlarını engellemekten sorumlu tuttu ve örgütün çabalarını uzatabilecek korkunç sonuçlara dikkat çekti.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Ahmed Al-Mismari bugün yaptığı basın toplantısında ayırca, BM'nin Libya elçisi BM Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame ve Türkiye'yi suçladı. Mismari, Salame'nin "kartları karıştırmaya ve silahlı kuvvetleri itibarsızlaştırmaya" çalıştığını söyledi.

Mismari basın toplantısında, güçlerinin savaşı herhangi bir zamanda çözme yeteneğini doğruladı.

Libya Ulusal Ordusu sözcüsü Mismari, Pazartesi akşamı silahlarla dolu bir Türk gemisinin de Misurata limanına geldiğini öne sürdü.

"Libya silahlı kuvvetlerinin nihai amacının terörle mücadele etmek, silahlı milisleri ortadan kaldırmak ve silah toplamaktır" diyen Mismari,
Libya topraklarının yüzde 99'unun kontrolünü ellerinde tuttuklarını belirtti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara