Dolar

32,5128

Euro

34,8182

Altın

2.473,00

Bist

9.530,47

Hafter güçleri sivillere saldırdı

Libya'da Hafter'e bağlı milisler, başkent Trablus'ta yerleşim alanlarına roketli saldırı düzenledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-28 19:55:17

Hafter güçleri sivillere saldırdı

Libya hükümetine bağlı Afet ve Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Usame Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin Trablus'un güneyindeki Ayn Zara bölgesine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 3 sivilin yaralandığını söyledi.

Milislerin roketli saldırılarında sivil yerleşim alanlarını hedef aldığına dikkati çeken Ali, yaralıların durumunun stabil olduğunu belirtti.

Libya'da Hafter'e bağlı milisler, 4 Nisan 2019'da başkenti ele geçirmek için saldırı başlatmış ve ülkeyi şiddet sarmalına sürüklemişti. Bu süre zarfında pek çok yerleşim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

Libya Adalet Bakanlığı dün yayımladığı raporda, Hafter'e bağlı milislerin başkentin yerleşim alanlarını hedef aldığı 60'tan fazla saldırının, 268 sivilin ölümü ve yaralanmasına neden olduğunu bildirmişti.

Libya ordusu, Ayn Zara'nın da dahil olduğu, başkent Trablus'un güney bölgelerini milislerden temizleyerek bu bölgelerde kontrolü tekrar ele alırken, Trablus eski havaalanına doğru ilerlemeye devam ediyor.

Haber Ara