Dolar

32,5384

Euro

34,9583

Altın

2.426,20

Bist

9.722,09

Hafter’e karşı, ‘Barış Fırtınası Operasyonu’ başlatıldı

Libya’da varılan ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarına sürdüren Hafter güçlerine karşı, BM tarafından meşru sayılan Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı güçler tarafından ‘Barış Fırtınası’ isimli bir askeri operasyon başlatıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-26 11:39:33

Hafter’e karşı, ‘Barış Fırtınası Operasyonu’ başlatıldı

Libya'da varılan ateşkes anlaşmasına rağmen saldırılarına sürdüren Hafter güçlerine karşı, BM tarafından meşru sayılan Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı güçler tarafından ‘Barış Fırtınası' isimli bir askeri operasyon başlatıldı.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin sözcüsü Albay Mohamed Qanunu, başkent Trablus mahallelerinin Hafter kuvvetleri tarafından sürekli bombardımanına yanıt olarak ve ‘Barış Fırtınası' adında yeni bir askeri operasyonun başlatıldığını söyledi.

"Borkan Öfke" operasyonunun komutanı olan Binbaşı General Osama Goueili de, başlatılan operasyonun Hafter güçlerinin düzenlediği saldırılara bir yanıt olduğunu söyledi.


BM ve Türkiye'nin de destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümetinin kontrolündeki başkent Trablus, salı akşamından beri şiddetli çatışmalara tanık oluyor.

Hafter güçlerinin korona salgını yüzünden çatışmaların durdurulması konusunda söz verdiği halde, Trablus'u bombalaması Libya Ulusal Hükümetini harekete geçirdi.

Libya ordusu subayı ve Danıştay üyesi İbrahim Sahed de, Hafter ve milislerinin ateşkese asla uymadıklarını belirtti.

Libya eski Ulusal Kongresi üyesi Abdul Rahman Al-Dibani ise, Hafter güçlerine karşı ‘Barış Fırtınası' operasyonunun başlatılmasını Ulusal Mutabakat Hükümetinin "önemli bir strateji değişikliği” olarak nitelendirdi. Dibani, “Ulusal Mutabakat güçleri, küresel koronavirüs salgını yüzünden uluslararası yardımın kesildiği Hafter güçlerine karşı savunmadan saldırıya geçti” yorumunda bulundu.

Haber Ara