Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

Hafter’e bir darbe daha! Libya ordusu, Vatiyye Üssü'nün sözde komutanını öldürdü

Libya ordusu, stratejik Vatiyye Üssü'nü Hafter milislerinden geri almak için düzenlediği operasyonda, üssü korumakla görevli sözde komutanı öldürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-05 16:57:59

Hafter’e bir darbe daha! Libya ordusu, Vatiyye Üssü'nün sözde komutanını öldürdü

BM'nin meşru saydığı, Türkiye ve Katar'ın da desteklediği Libya'nın başkenti Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin, darbeci Hafter güçlerine karşı başlattığı operasyonlar başarıyla sürüyor. 

Libya ordusu, ülkenin batısında bulunan Hafter'ın son büyük askeri bölgesi olan stratejik öneme sahip Vatiyye Askeri Üssü'nü geri almak için düzenlediği operasyonda, üssü korumakla görevli sözde komutan Usame Emsik'i öldürdü.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, ordu birlikleri, Vatiyye Askeri Üssü'nü Hafter milislerinden geri almak için başlattıkları operasyonda, 10 silahlı aracı etkisiz hale getirdi, 1 tanesini ise ele geçirdi.

Açıklamada, Vatiyye Askeri Üssü'nü korumakla görevli Hafter milislerinin komutanı Usame Emsik'in öldürüldüğü belirtildi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinden bir askeri kaynak, Al-Wattiye üssünün çevresindeki Zirir bölgesinin kontrol altına alındığını ve askeri güçlerin Trablus'un 140 kilometre güneybatısında bulunan geniş bir alana uzanan üs kapısına ilerlediğini söyledi.

Öte yandan 30 Nisan'da Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LNA) Sözcüsü Ahmed Al-Mismari yaptığı açıklamada, insani gerekçelerle Ramazan ayı boyunca ateşkes ilan ettiklerini belirtmiş, Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter güçlerine güvenmediğini ifade ederek tek taraflı olarak ilan edilen ateşkesi reddetmişti.

Haber Ara