Dolar

32,5533

Euro

34,8507

Altın

2.428,39

Bist

9.722,09

Hafter, Avrupa’da dolandırıldı

İngiliz The Independent gazetesi, Libya Ulusal Ordusu Lideri Hafter’in, paralı askerler ve Avrupalı işinsanları tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Gazete, dolandırılan Hafter'in on milyonlarca dolarını kaybettiğini yazdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-11 14:08:38

Hafter, Avrupa’da dolandırıldı

İngiliz The Independent gazetesi, Libya Ulusal Ordusu Lideri Hafter'in, paralı askerler ve Avrupalı işinsanları tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Gazete, dolandırılan Hafterin on milyonlarca dolarını kaybettiğini yazdı.

Gazetenin Çarşamba günü yayınlanan bir haberinde, başta İngilizler dahil olmak üzere Avrupa'daki birçok işinsanının Hafter'in büyük miktarlarda parasını yatırdığı halde askeri teçhizatları vermediği belirtildi.

İngiliz gazetesi The Independent , 76 yaşındaki General Hafter'in saldırı helikopterleri, keşif uçakları ve deniz gemisi gibi savaş makineleri için ödediği 55 milyon dolardan (43 milyon £) fazla para kaybettiğini ileri sürdü.

Batı Libya'da, Hafter'in son birkaç gün süren savaşlarda kaybettiği stratejik bir yerden çekilen video görüntüleri, geri çekilme kuvvetlerinin geride bırakmak zorunda kaldığı pahalı bir ekipman seti gösteriyor.

General Hafter'in yardımcıları ise, İngiliz gazetesinde çıkan haberin Bağımsız Faiz es Serrac liderliğindeki Ulusal Anlaşma hükümeti tarafından yayınlanan "propaganda" olduğunu ileri sürerek, Hafter hakkındaki iddiaları reddetti.

Ancak yakın zamanda Birleşmiş Milletler gizli soruşturması raporunda, 20 Güney Amerika paralı, 5 İngiliz (ikisi Kraliyet Deniz Kuvvetleri), 12 Güney Afrika'dan, iki Avustralyalı ve bir Amerikalıdan oluşan bir ekibe her biri 120.000 dolardan fazla para verildiği belirtildi.

 

Haber Ara