Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

Haftanın Notları (22-28 Mart)

Yeryüzünün farklı bölge ve coğrafyalarında bu hafta neler yaşandı?

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 16:54:11

Haftanın Notları (22-28 Mart)

TIMETURK | HAFTANIN NOTLARI

Timeturk editör ekibi olarak sizler için haftanın notlarını derledik. İşte öne çıkan haberler:

- ABD, Koordinatları Haşdi Şabi'den Aldı

ABD, 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Musul saldırısını üstlendi. ABD, Irak ordusunun talebi üzerine saldırıyı düzenlediklerini açıklarken, koordinatları ise Haşdi Şabi'den aldığını doğruladı.

- Türk STK'lar Teröre Sert Tepki Gösterdi

İsviçre'nin başkenti Bern'de bir araya gelen Türk STK'ları, terör örgütleri PKK/PYD ve DHKP-C'nin düzenlediği mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan pankarta sert tepki gösterdi.

- Hafter ve Yanlıları Katliama Devam Ediyor

Libya'da 6 yıldır devam eden iç çatışmalarda, Rusya ve ABD'nin desteklediği Hafter ve yanlıları Bingazi'ye bağlı bazı mahallelerde büyük katliamlara neden oluyor.

- Rusya'dan Yolsuzluk Karşıtı Yürüyüşlere Gözaltı

Rusya'nın başkenti Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere birçok şehirde yolsuzluk karşıtı yürüyüş düzenlendi. Polisin müdahale ettiği protestolarda 500'den fazla muhalif gözaltına alındı.

- Hindistan'da Aşırı Milliyetçiler İktidara Geldi

Hindistan'da aşırı milliyetçilerin iktidara gelmesi, ülkede yaşayan Müslümanları endişeye sevk ediyor. Ülkede her geçen gün Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve baskıcı politikalar artıyor.

- El Waer'de İkinci Konvoy Bölgeden Ayrıldı

Esed Rejimi ve İran destekli grupların kuşatması altında bulunan El Waer'deki sivillerin tahliyesi için bölgeye giden ikinci konvoyun da bölgeden ayrıldığı açıklandı.

- İHH'dan Somaliye 9 Bin Kişilik Acil Yardım

Açlık krizinin giderek büyüdüğü Somali'ye giden İHH ekipleri bölgeye 9.000 kişilik acil gıda yardı paketi ulaştırdığını duyurdu.

"Haftanın Notları"nı video olarak da izleyebilirsiniz:

Haber Ara