Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

Hafta sonu yasağı ne zaman kalkacak? Kafeler, restoranlar açılacak mı?

Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte vatandaşların ve toplumun sağlığı açısından yeniden kısıtlamalara gidildi. Alınan kararlar doğrultusunda hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirildi. Hafta sonu yasağı ne zaman kalkacak? Tedbirlerin fayda gösterince vaka sayılarında düşüş oldu. Durum böyle olunca vatandaşlar da sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman bitecek diye sormaya başladı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan esnaflara yönelik kısıtlamaların kalabileceği sinyalini vermişti. Kafeler, restoranlar açılacak mı? Kafeler ne zaman açılacak? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Hafta sonu marketler kaça kadar açık? Hafta sonu marketler açık mı? İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dair detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 19:11:23

Hafta sonu yasağı ne zaman kalkacak? Kafeler, restoranlar açılacak mı?

Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte vatandaşların ve toplumun sağlığı açısından yeniden kısıtlamalara gidildi. Alınan kararlar doğrultusunda hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirildi. Hafta sonu yasağı ne zaman kalkacak? Tedbirlerin fayda gösterince vaka sayılarında düşüş oldu. Durum böyle olunca vatandaşlar da sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman bitecek diye sormaya başladı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan esnaflara yönelik kısıtlamaların kalabileceği sinyalini vermişti. Kafeler, restoranlar açılacak mı? Kafeler ne zaman açılacak? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Hafta sonu marketler kaça kadar açık? Hafta sonu marketler açık mı? İşte sokağa çıkma kısıtlamasına dair detaylar...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak?

Milyonlarca kişi pandemi nedeniyle hafta sonu evlerinde vakit geçiriyor. Sadece zorunlu ihtiyaçlar dışında hafta sonı sokağa çıkamıyor. Vaka sayılarında sert düşüş yaşanması sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını gündeme getirdi. Peki Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? 

Kafeler, restoranlar açılacak mı?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakaların belirli bir sayının altına düşmesiyle birlikte esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak gevşetilmesiyle ilgili takvimi de başlatmayı planlıyoruz." dedi. Kafeler, restoranlar ve iş yerlerinin önümüzdeki haftalarda vaka sayıları yükselmezse açılabileceğinin mesajı verilldi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi saatte başlıyor hangi saate bitiyor?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının hangi saate başlayacağı merak ediliyordu. Açıklamaya göre hafta sonu sokak kısıtlaması cuma akşam saat 21:00'da başlayacak ve Pazartesi sabah 05:00'a kadar devam edecek. Yani Pazartesi sabah 05:00'ten sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağı bir sonraki haftaya kadar bitecek.

Hafta sonu marketler açık mı?

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler beliirlenen saatler arasında açık olacak.

Hafta sonu marketler kaça kadar açık?

 

Hafta sonu marketler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

Haber Ara