Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Hacılara kapsül oteller geliyor

Suudi Arabistan artan hacı nüfusuna karşı, kapsül otelleri devreye sokmaya başlayacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-18 10:54:42

Hacılara kapsül oteller geliyor

İslam alemi Hac farizasını yerine getirmeye hazırlanırken, Suudi Arabistan'da artan hacı nüfusuna yeni bir formül buldu. Japonlardan esinlenilen kapsül hoteller Mina'da deneme aşamasında.

Önümüzdeki günlerde hacı adaylarının kullanımına açılmak üzere denemeden geçecek olan kapsül oteller 2 milyon Müslüman'ın bir kısmının ihtiyacını karşılamak üzere planlandı. Acil tercüme ve ilk yardım alanlarında da Suudiler yeni uygulamalarla modernizasyona gidiyorlar.

MADDİ DURUMU YETERSİZ HACILARI HEDEFLİYOR

Öte yandan her bir kapsülün Japonya'dan 1000 avroya ithal edildiği belirtilirken her bir hacı adayının üçer saatlik uyuma hakkı olduğu ifade edildi. Ayrıca yeni hacı adayına teslim etmeden üzere kapsüllerin temizliği de yine şahıslara ait olacak. Fiberglasdan yapılan kapsül oteller üç metre uzunluğunda ve bir metre yüksekliğinde. İçinde havalandırma, temiz çarşaflar ve ayna da bulunuyor. Kapsül otellerin Arabistan'daki otellere ayıracak bütçesi olmayan hacılar için de bir alternatif oluşturduğu ifade edildi.

İSLAM NÜFUSU EN HIZLI ARTAN DİN

Otellerin ibadet aralarında ve hac esnasında hızlı bir dinlenme imkanın sağlamak için tasarlandığı ifade edilirken, Pew Araştırma Merkezi'ne göre İslam dünyada en hızlı büyüyen din olduğundan bu türden akıllıca uygulamalara ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

 

Haber Ara