Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hacamat nedir? Hacamat sinüzite iyi gelir mi?

Son yıllarda alternatif tıbba olan ilgi giderek artmakta. Hacamat da bu ilgiden payına düşeni aldı. Bir çok kişi hacamat nedir nasıl yapılır? Sorularını internette aramaya başladı. Hacamat vücuttaki pis kanı atmamıza yarayan bir tedavi metodudur. Hacamatın bazı ağrıları geçirdiği de iddia ediliyor. Peki hacamat sinüzite iyi gelir mi? Hacamat sinüzit, migren ağrısını geçirir mi? Hacamatın faydaları ve zararları nelerdir? İşte hacamata dair tüm detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-06 17:59:26

Hacamat nedir? Hacamat sinüzite iyi gelir mi?

Virüs salgınları ve hastalıklarla boğuştuğumuz şu günlerde alternatif ve kadim tedavi yöntemleri insanların ilgisini çekmeye başladı. Kadim tedavi yöntemlerinden yıldızı parlayan bir yönteme giderek ilgi aryıyor. O tedavi yönteminin adı "Hacamat". İnsanların hacamata ilgisi artmaya başladı. Peki nedir bu hacamat? Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir? Hacamat sinüzite migrene iyi gelir mi? Hacamatın faydaları ve zararları var mı? İşte hacamata dair tüm detaylar...

HACAMAT NEDİR?

Bu yazımıza hacamat nedir sorusuna yanıt vererek başlayacağız. Hacamat kısaca vücudumuzdaki pis kanı atmamaızı sağlayan ağrı, acı gibi durumlar yaratmayan bir tedavi yöntemidir. "Hacamat"  arapça bir kelime dir. Kelimenin kök anlamı ise "hücum" etmektir. Yani bir noktaya yönlendirmek anlamına gelmektedir. Hacamat tedavisinin adı "Islak Kupa Tedavisi" olarak da geçmektedir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in ayın belirli günlerinde önerdiği bu yöntem insanlar tarafından son günlerde çokça ilgi göstermektedir. Hacamat vücuttaki kirli kanın belirli yerlere kupa yardımı ile toplanıp, ufak kesiler ile çekilmesi işlemindir. Hacamat tedavisi ile kandaki toksik maddeler vücuttan atılır. Bu tedavi ile nsanlarda bir gevşeme ve rahatlama olur. Hacamatın hasta olmadan önce uygulandığında birçok hastalıktan koruma özelliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hacamatın sinüzite ve migrene de iyi geldiği iddia ediliyor. 

HACAMAT SİNÜZİTE İYİ GELİR Mİ?

Sinüzit ağrısı çeken insanlar ilaç kullanmadan bu ağrılarından kurtulmak için hacamat tedavisine yöneliyor. Sinüzit ağrısından kurtulmanın alternatif yollarından birinin de hacamat olduğu iddia ediliyor. Sinüs bölgesine yapılan hacamat tedavisi ile birçok insan sinüzit ağrısından kurtuluyor. Ancak şunu tekrar söylemekte fayda var doktor onayı olmadan herhangi bir sinüzit tedavisine başlamayın. Ayrıca hacamat yaptıracağınız merkezin yetki belgesi ve uzamanlıkları iyi araştırılmalıdır.

SİNÜS NEDİR?

Sinüsler, kafa kemiklerinin içine yerleşen ve kanalları burun içine açılan, içi hava dolu kemik boşluklar. Sinüslerin iltihap ile dolmasıyla sinüzit ağrıları kendini gstermeye başlar. 

SİNÜS-NEDİR

HACAMATIN FAYDALARI NEDİR?

Hacamat tedavisinin faydası saymakla bitmez. İşte hacamatın faydaları;

Hacamat vücudu ağır metallerden ve toksik kalıntılardan temizler Bağışıklık sistemini güçlendirir Damarları temizler Kolesterolü düşürüyor Vücut direncini arttırır Kısırlık, üreme problemleri, cinsel zayıflık gibi sorunların tedavisinde destekleyicidir Kan üretimi konusunda vücudu uyarır Beyin fonksiyonlarını canlandırıyor Boyun ve bel fıtığı, eklem ağrıları, kalp, karaciğer ve psikolojik hastalıkların tedavisine destek olur.

HACAMAT

HACAMATIN ZARARLARI VAR MI?

Hacamat yaptıracak olanların öncelikle bu konuda sertifikası olan ve uzaman kişilere gitmesinde fayda var. Hacamat tedavisinde hijyenin önemi çok büyük. Vücuttan kan çekileceği için kulalnılacak alet ve ekipmanların dezenfekte edilmiş olması gerekir. Dolayısıyla bazı enfeksiyonlarla ya da ciltte aşırı kan çekilmesi durumunda morluklarla karşılaşılabilir. 

Ayrıca hacamat yaptırmak isteyen kronik rahatsızlığı olan kişiler öncelikle bu konuyu doktorlarına danışmasında fayda var. Doktor onayı olmadan bu işlem yapılamamalı. 

Haber Ara