Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Hac kura sonuçları 2017 bugün açıklanıyor

Hac kura sonuçlarını bekleyen iki milyona yaklaşık insan için heyecanlı gün geldi. Hac kuraları bugün çekilecek. Pek, 1 milyon 782 bin kişinin başvuru yaptığı Hac kuraları çekilişi bugün saat kaçta çekilecek?

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-24 11:26:02

Hac kura sonuçları 2017 bugün açıklanıyor

Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamaya göre, 2017 hac kuraları bugün saat 15:00'da çekilecek.

HAC KURALARI SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Başvuru yapan adaylar saat 23:00'dan sonra Diyanet'in resmi sitesinden sonuçları öğrenebilecek.

HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığınca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmın da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül diyor.

HAC KURALARINDA ÖNCEKİ YILLARDAN BEKLEYENLERE NEDEN ÖNCELİK VERİLİYOR?

Önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, hac kuraları çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği hac kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimseniyor.

Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

HAC KURALARI ÇEKİLDİKTEN SONRAKİ SÜREÇ

Hacı adaylarının pasaportları, toplu halde Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gönderilir, vizeleri alındıktan sonra uçak biletleri ile birlikte, önceden belirlenen (hangi hacı adayının hangi hava alanından gideceği) hava alanlarına gidilir ve pasaport ve biletler Hacı adaylarına teslim edilir, sonrasında da hava yolu ile hac yolculuğu başlar.

HAC KURALARINA KAÇ BİN KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için bu sene hac kura çekimlerine 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacak.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara