Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Habur’da yeni aşamaya geçildi

Habur’da altıncı gününü geride bırakan tatbikatta dün yeni bir adım atıldı. Atılan yeni adımda TSK, Silopi- Habur bölgesindeki askeri hareketliliğin seviyesini yükseltti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-24 09:09:18

Habur’da yeni aşamaya geçildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Şırnak'ın Silopi ilçesindeki habur Sınır Kapısı yakınlarında başlatılan tatbikat 6'ncı gününe girdi. Tankların manevra yaptığı tatbikat alanında askerler çevre güvenliği sağladı.

MANEVRA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki tır parkı karşısında 18 Eylül'den bu yana devam eden tatbikatta zırhlı araçlar ve tanklar manevra eğitimi gerçekleştirdi.

YENİ AŞAMAYA GEÇİLDİ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Silopi-Habur bölgesindeki tatbikatın seviyesini yükseltti. Tatbikatın ikinci safhası ilave birliklerin de katılımıyla devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Silopi-Habur bölgesinde icra edilen tatbikatın ikinci safhasına, ilave birliklerin de katılımıyla devam edildiği belirtildi.

TANKLAR MEVZİDEN ÇIKTI

Bu arada bulundukları mevzilerden çıkan tanklar ve zırhlı araçlar, tatbikat sahasındaki çalışmalarını sürdürdü. Tatbikat alanının çevresinde askerlerin devriye gezerek çevre güvenliğini aldıkları görüldü. Tatbikat alanının yanından geçen İpekyolu'nda ise askeri araçların tatbikat alanına lojistik malzeme taşıdıkları gözlendi. TSK ise Silopi Habur bölgesinde icra edilen tatbikatın ikinci safhasına, ilave birliklerin de katılımıyla devam edildiğini açıkladı.

SINIRA YENİ SEVKİYAT

Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen ve aralarında askeri ambulansların da bulunduğu araçlar, demiryoluyla Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı. Türkiye'nin farklı illerindeki askeri birliklerden trenle nakledilen araçlar, İskenderun Garı'na geldi.

VAGONLARLA SEVK

Askeri araçların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği ve sınırda mevzilendirileceği öğrenildi. Askeri araçların sevk edilmek üzere vagonların üzerinde bekleyişi sürerken, çevrede emniyet tedbirlerinin alındığı görüldü.

Haber Ara