Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

Habertürk'ün 'IŞİD Kampı' iddiası doğru mu?

Habertürk gazetesi bugün yayınlanan nüshasında İstanbul'da IŞİD Kampı bulunduğu yönünde oldukça çarpıcı bir habere imza attı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-19 11:01:54

Habertürk'ün 'IŞİD Kampı' iddiası doğru mu?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Polisin uzun süreli teknik ve fiziki takibi sonucu yaptığı belirtilen operasyonda, Özbekistan'da İslami hareketlere yönelik baskı ve sindirme politikalarından ötürü Türkiye'ye sığınan Özbek vatandaşları gözaltına alındı.

Haberde IŞİD üyesi oldukları iddia edilen kişilerin ise ikisi mescid olmak üzere 17 adreste gözaltına alındığı belirtilirken adreslerden birisinin de Özbek çocukların eğitim gördüğü bir medrese / okul olduğu dile getiriliyor.

Öte yandan Timeturk ulaştığı kaynaklar, Özbek öğrencilerin eğitim gördüğü medrese ve okulun IŞİD ile ilgisinin bulunmadığını belirttiler. IŞİD'in Orta Asya'dan gelen militanlarının sözkonusu okulda eğitim veren kişileri "kafir" olarak gördüğünü ifade eden kaynaklar, eğitim merkezinin IŞİD tarafından tehdit edilen kişilerin yönetiminde olduğunu savundular.

Türkiye'ye yasal yollardan giren Özbekistan vatandaşlarının içerisinde IŞİD'e sempatizan olanların bulunabileceği ancak bunların sayısının çok az olduğunu ifade kaynaklar, haberde yer alan "IŞİD içerisinde 5 bin Özbek var" iddiasının gerçekçi olmadığını dile getiriyorlar. Ayrıca kaynakların iddiasına göre gözaltına alınan isimlerin pek çoğunun geçtiğimiz yıl IŞİD'e bağlanan Özbekistan İslami Hareketi ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığı gibi bu gruba mensup Özbekler tarafından da IŞİD tarafından gördükleri muameleyi görerek "Kafir" olarak değerlendiriliyorlar.

Haber Ara