Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Güzellik ve Cilt Bakım Uzmanı Buket Önal: Kış aylarında da güneş koruyucu kullanılmalıdır!

Güzellik ve Cilt Bakım Uzmanı Buket Önal“Soğuk havalarda kan dolaşımı yavaşlar cilt çok daha fazla antioksidana ve beslenmeye ihtiyaç duyar. Bu da cilt kurumalarına ve pullanmalara neden olur.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-20 12:00:23

Güzellik ve Cilt Bakım Uzmanı Buket Önal: Kış aylarında da güneş koruyucu kullanılmalıdır!

Kaşıntılarla birlikte yaşlanma etkilerini beraberinde getiren bu durumları önlemek için kış aylarında da güneş koruyucu kullanılmalıdır!” açıklamalarında bulundu.

“Cilt Ölü Hücrelerden Arındırılmalıdır.”

Sağlıklı bir cilt sahibi olabilmenin düşünüldüğü kadar zor olmadığını ifade eden Buket Önal, “ Pullanma ve kuruma ciltte ölü hücreler ortaya çıkarır. Eğer temizlenmezlerse gözenekleri tıkayarak akneler oluşabilir. Bu nedenle cilt ölü hücrelerden arındırılmalıdır. Kış aylarında cilt tipine uygun bir peeling uygulaması yapılırsa ölü deriler ciltten uzaklaştırılır. Kış mevsimi, kimyasal soyucular ve cilt bakım uygulamaları için en uygun olan mevsimdir.” dedi.

Leke ve sivilce tedavileri için uygulanan tedavi protokolleri, yaşlanma karşıtı kozmetik tedaviler, cilt yenileme tedavileri için en uygun olan zaman yine kış ayları olduğunu vurgulayan Buket Önal, “eğer bu tedavilere başlamayı düşünüyorsanız geç kalmadan başlamanızı öneriyorum.” şeklindeki ifadeleriyle zamanlamanın önemine değindi.

“Kışın Cilt Bakımı Yapmak İstiyorsanız Cildinizi İyi Tanımalısınız”

Kış aylarında cilt bakımı çok daha fazla önem kazanmakta olduğuna dikkat çeken Önal,” kışın cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Ancak cilt bakımı yapmak için kuru bir cilde sahip olup olmadığınızı bilmeniz gerekmektedir. Çünkü kuru bir cildiniz varsa alkol içeren cilt bakım ürünlerinden uzak durmalısınız. Sıcak su ile duş almalı, duştan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.  Kış döneminde selenyum, çinko mineralleri, A,C,E vitaminleri ile gıda takviyesi yapılmalıdır.”dedi.

WhatsApp Image 2020-11-20 at 11.56.42

Haber Ara