Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

'Güvenli' hizmete TSE belgesi

TSE ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) arasında iş birliği protokolü imzalandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 09:27:00

'Güvenli' hizmete TSE belgesi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin ile AYD Başkanı Hüseyin Altaş, enstitüde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, protokolün ayrıntılarını paylaştı.  Adem Şahin, kuruma başvurmaları halinde, denetimlerde belirlenmiş kriterleri sağlayan alışveriş merkezlerine "TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi" verileceğini bildirdi.

BİLGİLENDİRMEDE FARKINDALIK

Şahin, yeni tip koronavirüsün bulaşması, yayılması, önlenmesi ve tedavisine yönelik her gün yeni bilgi ve bulguların elde edildiğini belirterek, TSE'nin de salgına karşı bilgilendirmelerle farkındalık oluşturduğunu söyledi.Kurumun bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Şahin, yıkanabilir bez maskeler, sanayi kuruluşları, hizmet sektörü, konaklama tesisleri ve okullar için kriterler belirlediklerini ve hazırlanan kılavuzlara uygun şekilde süreçleri yürüten işletmeleri belgelendirdiklerini bildirdi.Yükseköğretim Kurulu ile bilgi paylaşımının artırılması, teknik alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi için de protokol imzaladıklarını anımsatan Şahin, AYD ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

ALTYAPIYI GÜÇLENDİRME ETKİNLİĞİ

Şahin, görüşmeler sonunda bir protokol hazırladıklarını belirterek,  "Protokolle insanların belirli sürelerde birlikte zaman geçirdiği ve alışveriş ihtiyacını karşıladığı AVM'lerin kalite altyapısını güçlendireceğiz. AVM'lerle bilgi paylaşımını artıracağız. AVM'lerin yaşam ve ticaret alanlarında, kalite, hizmet, hijyen standartlarını geliştirip, müşteri memnuniyetini sağlayacağız. Ortak çalışma programları oluşturacağız. Standardizasyon, güvenli alışveriş sertifikası verilmesi, eğitim, uygunluk, değerlendirme, belgelendirme alanlarında da iş birliği yapacağız. Kurumumuza başvurmaları halinde denetimlerde belirlenmiş kriterleri sağlayan AVM'leri 'TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi' ile belgelendireceğiz. Protokolün, TSE'ye ve AYD''ye hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

NORMALLEŞMEDE İLK ADIMLAR

AYD Başkanı Altaş da COVID-19 tedbirleri kapsamında kapatılan AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılmasıyla normalleşme sürecindeki ilk adımları attıklarını dile getirdi.

TSE ile imzalanan protokole ilişkin bilgi veren Altaş, şunları kaydetti: "TSE'ye denetim yapmaları ve sonucunda bunun güvenli AVM sertifikasına dönüştürülmesi önerisiyle gittiğimizde bu heyecanla karşılandı. 2 aydan fazla süren görüşmeler yapıldı. Bu sürenin sonunda bir liste oluşturuldu. Bu liste maskeye, mesafe kurallarına, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı gibi belki de 100'e yakın unsur içeriyor." Altaş, "Belgeyi alan AVM'lere halk daha güvenli ve huzurla girip çıkabilecek." dedi.

Altaş, AVM'lerin havalandırma sistemleri dahil birçok konuda eleştirildiğine dikkati çekerek, "Buna rağmen AVM'ler COVID-19 ile mücadelede en önemli merkezler oldu ve bunu da bu belgeyle tespit etmiş olacağız. Bu proje için başta TSE Başkanı olmak üzere kurumun tüm çalışanlarına ve AYD'deki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara