Dolar

32,4926

Euro

34,5804

Altın

2.500,00

Bist

9.548,09

Guta'da sivil katliamı

Şam'ın Guta bölgesinde sabah saatlerinde başlayan bombardımanda onlarca sivil hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 17:42:25

Guta'da sivil katliamı

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Şam'ın doğusunda bulunan ve uzun süredir muhalif güçlerin kontrolünde bulunan Guta'nın en büyük ilçesi Duma'da sabah saatlerinde başlayan rejim bombardımanı devam ediyor.

Timetürk'ün "Şam Kırsalı Suriye Sivil Savunma Güçleri"nden edinerek derlediği bilgilere göre; Bombardımanla ilgili sayısal detay vermek mümkün değil. Sabah saatlerinde başlayan bombardımanın başından bu yana sayılamayacak kadar çok bomba ve roketin atıldığı Guta'da yaşanan kaos nedeniyle ölü ve yaralı sayısı da belirlenebilmiş değil.

Bir milyona yakın insanın dört yıldır kuşatma altında yaşadığı Guta'da sık sık bombardımanların yaşandığını kaydeden yerel kaynaklar ise bugün gerçekleştirilen bombardımanın son dönemlerde yaşanan en ağır saldırı olduğunu kaydediyor.

Esed güçlerinin sık sık havadan ve karadan bombalayarak sivil katliamı yaptığı Guta'yı ele geçirmek için yaptığı hamlelerin tamamı boşa çıkarken son haftalarda da bölgede yaşanan çatışmalar neticesinde 100 Esed askerinin öldüğü yerel kaynaklarca ifade ediliyor. Askeri kayıplarına karşılık sivil bölgelere saldırarak intikam almayı seçen Esed rejiminin sürekli bombardıman altında tuttuğu Guta bölgesi ayrıca temel ihtiyaç malzemelerinin de düzenli girememesi nedeniyle ciddi bir krizle yüzyüze.

Acil yardım malzemeleri, temel tıbbi ihtiyaçlar ve gıda tedariği noktasında düzenli bir ikmalin sağlanamadığı Guta'da sıklıkla gıda yetersizliğinden veya ilaç bulunamamasından ötürü can kayıpları yaşanıyor.

Haber Ara