Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Gürcistan, Rusya'ya nota verdi

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Tiflis Büyükelçiliğine Rusya'ya iletilmesi için nota verildiğini duyurdu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 03:51:26

Gürcistan, Rusya'ya nota verdi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da faaliyet gösteren Rus askerlerinin 10 Ağustos'ta Gürcistan'ın Kareli ilçesinin"Tamaraşeni" ve "Tseronissa"köylerindeyeni sınır işaretleri yerleştirdikleri ifade edildi.

Rus askerleri tarafından son bir ayda benzer sınır işaretlerinin 3 kez değiştirildiği ifade edilen açıklamada, Rusya Federasyonu'nun "saldırgan eylemlerle" bölgede ve işgal çizgisinde istikrarsızlık ve gerginlik yaratan bir durum yarattığı belirtildi.

Gürcistan'la Rusya arasında 2008 Ağustos'unda yaşanan çatışmalar sonrası Rusya, tek yanlı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'yı tanıdığını açıklamış, Gürcistan Rusya ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri İsviçre'nin Tiflis'te ve Moskova'daki büyükelçilikleri yürütüyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya nota vermeden birkaç saat önce aynı zamanda resmi bir açıklamayla 10 Ağustos'ta Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da faaliyet gösteren Rus askerlerinin kontrol alanlarını genişletmesiyle ilgili endişe duyduğunu ifade etmişti.

Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, sınır genişletmesi eylemiyle bazı ailelerin tarım arazisinin "sözde sınır"ın öteki tarafında kaldığı kaydedildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara