Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Gürcistan'da yabancılara Türkçe kursu

Gürcistan'da yabancılara Türkçe kursu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 22:30:00

Gürcistan'da yabancılara Türkçe kursu
Gürcistan'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi'nde Türkçe dil kursunu başarıyla tamamlayan 100 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Türk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, kursiyerlerin ve okutmanların yanı sıra Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Müdürü Zekeriya Gültekin, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz ve Ziraat Bankası Tiflis Şubesi Müdürü Mehmet Uçar katıldı.

Kurs öğrencilerinin Türkçe şarkılar söylediği etkinlikte Kerim Austin adlı Venezuela'nın kuzeydoğusundaki Trinidat ve Tobago Cumhuriyeti vatandaşı kursiyerin Türkiye ve Türkler hakkında söylediği sözler salondan büyük alkış aldı.

Austin 6 yıl önce Gürcistan'a tıp eğitimi almak için geldiğini belirterek, Tiflis'te tanıştığı Türk öğrenciler sayesinde Türkçe'ye ilgi duyduğunu ve sonra da Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Merkezi'nde verilen Türkçe kurslarına başladığını söyledi.

Gürcistan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Austin, "Gürcistan'a gelmeseydim Türkiye'yi hiçbir zaman bilemeyecektim. Türkiye'ye gittiğimde orası hiç bana yabancı gelmedi. Türkiye'yi ikinci vatan gibi hissettim. Türkiye'de doktor olarak çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara