Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Gürcistan'da 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi

Gürcistan'ın başkenti Tiflis, 76 ülkeden yetkililerin katıldığı 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-18 15:18:30

Gürcistan'da 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi
Gürcistan Adalet Bakanlığı ev sahipliğinde başkent Tiflis'te düzelenen 5. Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi (OGP) resmi açılış töreniyle başladı.

Tiflis'te bir konser salonunda gerçekleştirilen zirvenin açılışını Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze yaptı.

Bakhtadze, zirveye katılan 76 ülkenin yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, Gürcistan'ın tarihinde ilk kez bir Açık Yönetim Ortaklık Zirvesi'nin düzenlediğini kaydederek, "Bu bizim için büyük bir onur ve aynı zamanda büyük sorumluluk." dedi.

Ülkesinin OGP'ye 2011 yılında üye olduğunu, 2016 yılında ise Tiflis yönetiminin OGP'nin geçici başkanı olarak seçildiğini kaydeden Bakhtadze, Gürcistan'a güvendiklerini için tüm üye ülkelerin temsilcilerine teşekkür etti.

Mamuka Bakhtadze, OGP Başkanı olarak Gürcistan hükümetinin, ülkedeki siyasi gelişmelere vatandaşların daha çok katılımının sağlaması, yolsuzlukla mücadelede daha şeffaf olunması, kamu hizmetlerinde inovasyon girişimlerin öne çıkarılması ve OGP'nin işlerliğinin artırılması başlıklarından oluşan 4 ana konuda önümüzdeki dönemde ciddi çaba sarf edeceğini kaydetti.

Bakhtadze'nin ardından konuşan Gürcistan Parlamentosu Başkanı İrakli Kobakhidze ile Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani açılışa katılan misafirlere Gürcistan'ın son yıllarda birçok alanda uyguladığı reformlar hakkında bilgi verdi.

Zirvenin katılımcıları arasında Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev ile Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç de yer alıyor.

OGP zirvesi kapsamında Suudi Arabistan'dan vatandaşlık alan ve tarihe, nüfus cüzdanına sahip ilk robot olarak geçen Sophia da Tiflis'i ziyaret ediyor.

Haber Ara