Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

Gurbetçilerden Türk lirası kampanyası

Dolardaki dalgalanmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'TL' çağrısına destek veren gurbetçiler ses getirecek bir kampanya daha başlattı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 23:34:46

Gurbetçilerden Türk lirası kampanyası

Türkiye, dış odakların müdahaleleri ve dünya genelindeki dengelerin ABD'deki seçimler sonrası değişmesinin ardından doalrdaki yükselişe tanıklık ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dolardaki bu dalgalanmalara işaret ederek vatandaşlara çağrılarda bulunuyor.

Dolarınızı bozdurun, yatırımınızı TL'ye ya da altına yapın

81 ilde milyonlarca vatandaş yastık altı döviz birikimlerini TL'ye yatırmaya başladı. Döviz bürolarında uzun kuyruklar oluştuğu gözlenirken, Avrupa ülkelerindeki gurbetçilerden son günlerde gelen haberler dikkatleri çekiyor. Almanya'dan Fransa'ya ve Belçika'ya kadar Türk gurbetçi sayısının fazla olduğu ülkelerde önemli kampanyalar düzenleniyor.

100 euro ile katılacaklar

yenisafak.com'un takip ettiği Avrupa'daki TL'ye destek rüzgarına bir yenisi de Almanya'dan geldi. Bugün başlatılan kampanya kapsamında ülkedeki 3 buçuk milyon Türk vatandaşa çağrı yapıldı. Herkesin sadece 100 euro ile katılabileceği kampanya ile Türk Lirası'na büyük bir destek verilmesi öngörülüyor.

Alman bankaları TL isteyebilir

Katılımın yoğun olmasıyla birlikte Almanya'nın Türkiye'den TL rezervi isteyebileceği ve bu yönde değer kazandıracak adımlar atabileceği düşünülüyor.

'Talepler üzerine gelişti'

Almanya'da yaşayan ve kampanyaya destek veren Feridun Ulusoy, son günlerde Türk vatandaşların 'TL'ye nasıl destek veririz?' talepleri üzerine çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara