Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

Günün yorgunluğunu at sırtında atıyorlar

Günün yorgunluğunu at sırtında atıyorlar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 00:48:29

Günün yorgunluğunu at sırtında atıyorlar
Afyonkarahisar Atlı Spor Kulübü'nde oruç açan vatandaşlar, stres ve yorgunluğu ata binerek atıyorlar.

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu 6. kilometresindeki Atlı Spor Kulübü'ne gelen vatandaşlar, burada kiraz ağaçlarının altında iftarlarını yapıyor, ardından günün stres ve yorgunluğundan kurtulmak için tesisteki 14 attan biriyle gezintiye çıkıyor.

Atlı Spor Kulübü İşletme Müdürü Ünal Özdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, biniciliği sevdirmek amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

İftar için tesisin tercih edildiğini aktaran Özdoğan, "Ramazan boyunca yorulan vatandaşlar, burada iftarını yaptıktan sonra rahatlamak ve stres atmak amacıyla ata biniyor. Atlara binerek kendilerini motive oluyorlar. Ramazanın verdiği yorgunluğu atın üzerinde atıyorlar" şeklinde konuştu.

Özdoğan, faaliyetle ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, "Günde 150'ye yakın vatandaşımız var, 'Daha önce böyle bir etkinliğin olduğunu hiç görmemiştik' diyorlar. Çocuklar için iki küçük atımız var. Gelen misafirlerimizi safariye de çıkarıyoruz, 20-25 dakika sürüyor" dedi.

Vatandaşlardan Şengül Ceylan ise iftarını yaptıktan sonra hayatında ilk kez ata bindiğini ifade ederek, "Çok heyecanlandım, benim için müthişti. Afyonkarahisar'da buna benzer sosyal alanların olması çok güzel" ifadesini kullandı.

Haber Ara