Dolar

32,3252

Euro

35,0770

Altın

2.299,48

Bist

8.986,46

Güneydoğu'da 4 il için acil kamulaştırma kararı

Bakanlar Kurulu'nun güneydoğudaki dört ile bağlı altı ilçede güvenlik gerekçesiyle aldığı yeni 'acele kamulaştırma' kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-11 17:26:27

Güneydoğu'da 4 il için acil kamulaştırma kararı

Diyarbakır'ın Bağlar, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova, Mardin'in Kızıltepe, Şırnak'ın ise Cizre ve İdil ilçelerindeki 11 mahallede 36 parsel için toplam 120 bin metrekareye yakın alan hakkında acele kamulaştırma kararı çıktı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu  kararları, ResmiGazete'de yayımlandı.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı  Emniyet Genel Müdürlüğünce polis güvenlik noktası yapımı amacıyla Diyarbakır'ın  Bağlar ve Kayapınar, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova, Mardin'in Kızıltepe,  Şırnak'ınCizre ve İdil ilçelerinde belirlenen taşınmazların acele  kamulaştırılması gerçekleştirilecek. 

5 Nisan tarihli Bakanlar Kurulu kararının, "polis güvenlik noktası yapımı amacıyla" alındığı belirtiliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre:

Şırnak'ta: 14 Aralık'tan 2 Mart'a kadar sokağa çıkma yasağı ile çatışmaların yaşandığı ve hâlâ kısmi yasağın sürdüğü Cizre ilçesinin Yafes, Nur ve Cudi mahallelerinde toplam olarak yaklaşık 41 bin metrekare, yasakların kalktığı İdil ilçesinde 9 bin metrekare,

Hakkâri'de: Çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova ilçesinin Eskikışla mahallesinde 23 bin 342 metrekare, yasaklı olmayan Çukurca ilçesinin Emir Şaban mahallesinde 13 bin 678 metrekare,

Mardin'de: Kızıltepe ilçesinde, Sandıklı ve Koçhisar mahallelerinde toplam 20 bin metrekare,

Diyarbakır'da: Kısa süreli bir çatışma yaşanan Bağlar ilçe merkezindeki İstasyon ve Kaynartepe ile Kayapınar mahallelerinde toplam 12 bin metrekareyi aşkın alan kamulaştırıldı.

Sur ve Silopi için de çıkmıştı

Bakanlar Kurulu 21 Mart günü yaptığı toplantıda Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Şırnak'ın Silopi ilçesi için aynı gerekçeyle geniş kapsamlı acele kamulaştırma kararları almıştı.

 

 

 

Haber Ara