Dolar

32,5217

Euro

34,8213

Altın

2.426,69

Bist

9.698,64

Güney Kore, Twitter'da Trump'ı sıkı takip edecek

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Trump'ın sosyal medya mesajlarını izlemek için bir dışişleri yetkilisi görevlendirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 17:20:19

Güney Kore, Twitter'da Trump'ı sıkı takip edecek

Sputnik'in JoongAng Daily gazetesinden aktardığı haberde "Güney Kore hükümeti hala Trump ile ilişki geliştirme sürecinde ve onun dış politikası hakkında dünyanın geri kalanı gibi çok fazla kavrayışı yok. Onun 140 karakterlik mesajları şu anda gelecek yönetimin politikaları konusunda en etkili kavrayışı veriyor" denildi.

KUZEY KORE'YE SERT ÇIKMIŞTI

Trump'ın bölgeyi ilgilendiren son tweeti Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleri ile ilgiliydi. Trump, Twitter'dan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer başlık taşıma kapasiteli kıtalararası balistik füzelerin geliştirilmesinde son aşamada olduklarına ilişkin açıklamasına yanıt vermiş, "Bu gerçekleşmeyecek" demişti.

TRUMP'IN KORE POLİTİKASINA DAİR İLK İZLENİM

​Söz konusu tweet Güney Kore hükümeti tarafından Trump'ın Kuzey Kore'nin kitle imha silahları geliştirmesine ilişkin gelecekteki tavrı konusunda ilk izlenimi sağlamıştı.

Kurulan yeni birimin Trump'ın mesajını Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se'ye ilettiği, bakanın sözcüsünün de bunu, yeni yönetimin Kuzey Kore'ye yönelik 'açık uyarı' olarak yorumladığı belirtildi.

Haber Ara