Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Güney Kore'den Kuzey Kore önlemi: Suikast timi hazırladı

Güney Kore Seul yönetiminin, olası bir Kuzey Kore saldırısına hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için Kim Jong Un ve yakın danışmanlarını öldürecek bir suikast ekibi hazırladığı belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 12:15:24

Güney Kore'den Kuzey Kore önlemi: Suikast timi hazırladı

Kuzey Kore ve ABD'nin peşi sıra yaptığı füze denemelerinin ardından Kore yarımadasında tansiyon yeniden yükselirken, Güney Kore'nin Kim Jong Un'a suikast düzenlemek için özel bir birlik yetiştirdiği ifade edildi.

Güney Kore basınında yer alan ve hükümet kaynaklarından sızdırıldığı belirtilen bir belgeye göre, Seul yönetimi Kuzey Kore'nin savaşı başlatması durumunda Kim Jong Un ve yakın danışmanlarını öldürmek için bir özel kuvvet birliğini hazırlıyor.

NÜKLEER SALDIRININ ÖNÜNE GEÇME PLANI

Güney Kore'nin bu stratejisinin, Kuzey'de yer alan ve nükleer tesisleri de içeren 1000 hedefi içerdiği belirtildi. Güney Kore'nin bu hedefleri etkisiz hale getirerek, olası bir nükleer saldırının önüne geçmeyi planladığı vurgulandı.

Savunma Bakanı tarafından konuyla ilgili olarak bilgilendirilen Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in de, olası bir saldırıya hızlıca cevap verecek savaş stratejileri geliştirilmesi talimatını verdiği belirtildi.

 

Haber Ara