Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Güney Kore'de robotlar tarafından robot müzesi inşa edilecek

Güney Koreli robotlar, robot müzesi inşa etmeye hazırlanıyor. Bu büyük müzenin tasarımı ise bir Türk firmasına ait.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-28 11:09:10

Güney Kore'de robotlar tarafından robot müzesi inşa edilecek

Mars ve Ay da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde kullanılan robotları duymuşsunuzdur. Ancak daha önce eşine rastlanmayan bir durum Güney Kore'de gerçekleşecek. Dünya standartlarında bir robot müzesi inşa etmek için inşaat robotları kullanılacak. Yani başka bir deyişle, robotlar, kendi müzelerini kendileri yapacak.

Güney Korede robotlar tarafından robot müzesi inşa edilecek1

8 BİN METREKARELİK DEV BİR YAPI OLACAK

Robot Bilimi Müzesi Güney Kore'nin Seul şehrinde inşa edilecek. 8 bin metrekare büyüklüğünde dev bir küresel yapıya sahip olacak müze sayesinde, yapay zekanın “robotlarda halk eğitimini desteklemesi ve farkındalığı arttırması” amaçlanıyor.

Güney Korede robotlar tarafından robot müzesi inşa edilecek2 TÜRK FİRMASI TASARLADI

Bu dev robot müzesi, Küçük Çamlıca Televizyon Radyo Kulesi binasının arkasındaki mimarlık firması Melike Altınışık Architects (MAA) tarafından tasarlandı. MAA'nın kurucusu Melike Altınışık, ''MAA'nın Robot Bilim Müzesi için tasarım önerisi, çağdaş üretim teknolojilerini ve robotik inşaat yöntemlerini kullanarak mimari bir dil geliştirmeye odaklanıyor. Robotik bilim sürekli değişiyor ve artık sadece sanayi veya hizmet sektörü ile sınırlı değil. Bugün, bir robot bir ev inşa edebilir. İlgilendiğimiz en önemli unsurlardan biri, robotların binaların tasarımında ve yapımında giderek daha önemli roller üstlenmesidir. Robotlar, daha sistematik ve güvenli bir çalışma ortamı sağlayabilirler'' açıklamalarında bulundu. ROBOTLAR İLE ÇALIŞILACAK

Her ne kadar robot müzesinin inşaatına insanlar katılacak olsa da çalışmaların çoğu robotların etrafından toplanacak. Örneğin müzenin kavisli metal cephesini monte etmek için bir robot ekibi kullanılacak. Diğer bir robot ekibi ise çevredeki peyzaj için 3 boyutlu beton parçaları üretecek. Son olarak drone'lar, bina incelemeleri yapmak, müşteriler için görsel referanslar sağlamak ve robot inşaat araçlarının yerinde izlenmesi için görev yapacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

Kaynak: @eshteknoloji

Haber Ara