Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Güney Carolina'daki Konfederasyon bayrağı yasaklandı

Güney Carolina'daki Konfederasyon bayrağı yasaklandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 00:44:25

Güney Carolina'daki Konfederasyon bayrağı yasaklandı
ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, Konfederasyon bayrağının indirilmesiyle ilgili karar, Senato ve Meclis Genel Kurulu'nun onayından sonra, Vali Nikki Haley tarafından törenle imzalanarak yasallaştı.

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde uzun süredir tartışmalara neden olan Parlamento Binası önünde asılı bulunan Konfederasyon bayrağının indirilmesi için engel kalmadı.

Vali Haley, birçokları için "ırkçılığın ve köleliğin simgesi", bazıları için de "Güneyin tarihi mirası" olarak görülen Konfederasyon bayrağıyla ilgili kararı imzalamasıyla bayrağa yasak getirilmiş oldu.

Parlamento binasının bahçesindeki direğe asılı bulunan bayrağın, cuma günü yerel saatle öğleden önce 10.00'da indirilmesi planlandı. Bayrak bulunduğu yere ilk kez 1962 yılında asılmıştı.

Ülkede Konfederasyon bayrağıyla ilgili tartışmalar önceki yıllarda da yaşanırken, siyahilerin gittiği tarihi kilisede 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki Beyaz Amerikalı Dylan Roof'un söz konusu bayrakla çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasından sonra bayrak yeniden gündeme gelmişti.

Bayrak, Amerikan İç Savaşı'nın sona ermesine kadar, köleliğin yaygın olduğu, ekonomileri tarıma dayalı ayrılıkçı güney eyaletleri (Konfederasyon) tarafından kullanılmıştı.

Haber Ara