Dolar

32,3556

Euro

35,2428

Altın

2.325,07

Bist

9.079,97

Güney Afrika Ordusu’ndaki Fatima’nın başörtüsü zaferi

Güney Afrika Ordusu’nda görevli Müslüman kadın asker Fatima Ishag, üniformasının bir parçası olarak peçe takmak için üç yıldır sürdürdüğü hukuk savaşını kazandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-29 15:43:07

Güney Afrika Ordusu’ndaki Fatima’nın başörtüsü zaferi

Güney Afrika Ordusu, ordudaki Müslüman kadın askerlerin başörtüsü takma yasağına son verdi.

Ordudaki Müslüman kadın asker Fatima Ishag, üniformasının bir parçası olarak peçe takmak için üç yıldır sürdürdüğü hukuk savaşını kazandı.

Yerel gazetelere göre değişiklik, "geçen hafta ordunun başörtüsü taktığı için Fatima Ishag'a yöneltilen suçlamaları düşürmesinin ardından" geldi.

Fatima Ishag, daha önce, peçesini çıkarmayı reddettiği için "kasıtlı olarak meydan okumak ve yasal bir düzene uymamakla" suçlanarak işten çıkarılma ile karşı karşıya kalmıştı.

Fatima Ishag yerel, gazete ‘Cape Times'a verdiği demeçte “Mahkeme kararının sadece onun için değil, dinlerinden dolayı ‘sessizce kurban giden' tüm insanlar için bir zaferdi” dedi.

"Demokratik bir ülkede yaşıyoruz, bu da dini inançlara dayalı ayrımcılık yapılmaması gerektiği anlamına geliyor. Dinin, ahlaki bir devletin temeli olduğuna inanıyorum. Bu önemli bir zafer" diyen Ishaq, 2019'dan beri davasını üstlenen insan hakları grubu Legal Resource Center'a (LRC) da teşekkür etti.

Geçen hafta askeri suçlamalar düşürüldükten sonra, Fatima Ishaq'ın kulaklarını örtmeyen sıkı bir başörtüsü takması kararlaştırıldı.

Kaynak: Arabi29

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara