Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Güney Afrika'da tecavüz karşıtı gösteri

Güney Afrika'da tecavüz karşıtı gösteri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 23:13:31

Güney Afrika'da tecavüz karşıtı gösteri
" Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde üniversite öğrencileri son zamanlarda artan tecavüz vakalarına yönelik tepkilerini dile getirmek için yürüyüş düzenledi.

Stellenbosch Üniversitesi'nin erkek yurdunda geçen ocak ayında meydana gelen tecavüz vakasından sonra başlayan "Sarsılan Sessizlik" adındaki kampanya çerçevesinde bir araya gelen ve çoğunluğu kızlardan oluşan öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle son zamanlarda giderek artan tecavüz vakalarına dikkat çekmeye çalıştı.

"Artık yeter", "Elbisem evet değildir", "İzin ver seni eğiteyim, tecavüz etme" ve "Kadına çarpma duvara çarparsın" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, kampüste bile kendilerini güvende hissetmediklerini dile getirdi.

Yürüyüşe katılan üniversite üçüncü sınıf öğrencisi Jade Williams, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yürüyüşten, sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu ve katılmak istediğini" söyledi.

Kız öğrenci olarak rahat olmadıklarını ve kampüste bile kendilerini güvende hissetmediklerini aktaran Williams, üniversite güvenliğinin yeteri kadar meseleyi ciddiye almadığından yakındı.

Birkaç ay önce kız öğrencilere tehlike anında çalmaları için "düdük" verildiğini belirten Williams, "Bu, kız öğrenciler için daha da tedirgin edici buldundu" dedi.

Güney Afrika'da tecavüz vakalarına Nelson Mandela'nın torununun da adı karışmıştı. Geçen hafta bir barın tuvaletinde 15 yaşlarında olan bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanmasına karar verilen 24 yaşındaki Mbuso Mandela, dün Johannesburg Sulh Mahkemesi'nde görülen duruşmada kefaletle serbest bırakılmıştı.

Haber Ara