Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Güney Afrika'da insan benzeri yeni bir türe ait kalıntılar keşf

Güney Afrika'da insan benzeri yeni bir türe ait kalıntılar keşfedildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 18:41:01

Güney Afrika'da insan benzeri yeni bir türe ait kalıntılar keşf
" Güney Afrika'da Johannesburg kenti yakınlarında bulunan bir mağarada daha önce rastlanmayan insan benzeri bir canlıya ait kalıntılar bulunduğu bildirildi.

Johannesburg'daki Witwatersrand Üniversitesi'nin tanıtım etkinliğinde konuşan Profesör Lee Berger, "Size "Homo naledi" olarak adlandırdığımız insan benzeri yeni türü tanıştırmak istiyorum" dedi.

"Homo naledi"ye ait kalıntıları, Johannesburg yakınlarındaki bir mağarada keşfettiklerini belirten Berger, 1.5 metre uzunluğunda ve 45 kilo ağırlığında olan bu türün erken dönem insan kalıntılarını andırdığını, beyninin çok küçük olduğunu kaydetti.

Berger, insana oranla daha küçük yapılı ve daha yaşlıca olan "naledi'nin kafatasının küçük, parmaklarının ise çarpık olduğunu ifade etti. Yeni fosillerin bulunmasının 2013 yılına rastladığını söyleyen Berger, kazı çalışmasının bilim insanları ve akademisyenler tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Afrika kıtasındaki en büyük insan fosilini keşfettiklerini dile getiren Berger, aynı türe ait 15 parça iskelet bulunduğunu bildirdi.

Araştırmacılar keşfin insan evrimini anlamaya yardımcı olacağını söylediler.

Tanıtım etkinliğine katılan Güney Afrika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cyril Ramaphosa, bilim insanlarını yaptıkları bu önemli keşif için kutladı.

Ramaphosa, "Bu keşifler bireysel farklılığımıza rağmen, ortak bir atamızın olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara