Dolar

32,5394

Euro

34,9000

Altın

2.426,77

Bist

9.722,09

Guney Afrika'da Cumhurbaskani Zuma karsiti gosteri

Guney Afrika'da Cumhurbaskani Zuma karsiti gosteri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 23:41:02

Guney Afrika'da Cumhurbaskani Zuma karsiti gosteri
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde, muhalefet partisi Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) taraftarları, Cumhurbaşkanı Jacob Zuma karşıtı gösteri düzenledi.

Mary Fitzgerald Meydanı'nda toplanan EFF taraftarları, Zuma'nın, Nkandla çiftliği için devlet bütçesinden yaptığı harcamaları geri ödemesi çağrısında bulundu.

Kalabalığa konuşan EFF lideri Julius Malema, Zuma ile şahsi bir sorunlarının olmadığını ancak cumhurbaşkanı olarak Zuma'nın Anayasa Mahkemesinin kararına uyması gerektiğini söyledi.

Malema, "Tek istediğimiz Zuma'nın sorumluluk üstlenmesidir. Bu dava ulusun önemsediği bir davadır, bunun sonlanması lazımdır" diye konuştu.

Daha sonra şehir merkezindeki ana caddeleri dolduran binlerce EFF yanlısı, ellerinde "Parayı geri ver", "Ücretsiz Kaliteli Eğitim" ve "ANC istifa" yazılı dövizlerle yönetim karşıtı sloganlar atarak, Zuma'nın yolsuzluk davasının görüldüğü Anayasa Mahkemesine yürüdü.

Kamu müfettişi Thuli Madonsela tarafından 2014 yılında Cumhurbaşkanı Zuma hakkında hazırlanan "Konfor Güvenliği" adlı raporda, Zuma'nın, Nkandla kasabasında yaptırdığı çiftliğe harcanan 246 milyon randın (15 milyon doların) devlet hazinesinden harcanıp, misafirhane, yüzme havuzu, kümes, ahır ve amfi tiyatronun inşasında kullanıldığı iddia edilmişti. Ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) ve muhalefet partisi Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF), Cumhurbaşkanı Zuma'nın raporun direktiflerine uyması için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.


Haber Ara