Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

Güneş tutulması ne zaman olacak?

Bugün gerçekleşecek olan güneş tutulmasında Ay, Güneş’in önünde kalacak. Tutulma sadece Kuzey Amerika'da gözlemlenebilecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 08:48:16

Güneş tutulması ne zaman olacak?

Merakla beklediği Güneş tutulması için geri sayım başladı. Güneş tutulması esnasında gezegenimizin uydusu Ay, Güneş'in önünde kalacak. Güneş tutulması bugün gerçekleşecek ve sadece Kuzey Amerika'da gözlemlenebilecek.

NASA HAREKETE GEÇTİ

Güneş tutulması için ABD merkezli teknoloji devi Google ve NASA da harekete geçti. Bilim insanlarının "ABD'den izlenebilen en büyük güneş tutulması" olarak nitelendirdiği gökyüzü şenliği için geri sayım başladı. NASA tarafından yapılan açıklamada, ABD'de 21 Ağustos tarihinde güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği eyalet veşehirlerin ismi açıklandı. ABD'nin belirli eyaletlerinden izlenecek güneş tutulmasının 2 ile 3 dakika arasında görünebileceği belirtildi.

TUTULMANIN EN NET GÖZLEMLENEBİLECEĞİ EYALETLER BELLİ

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamada, güneş tutulmasının en net şekilde görünebileceği eyaletler olarak; Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi eyaletlerin yanı sıra çeşitli şehirlerden de görünebileceği duyuruldu. 

 

Haber Ara