Dolar

32,5209

Euro

34,7444

Altın

2.491,37

Bist

9.524,59

Güneş, dünyayı ne zaman tehdit etmeye başlayacak?

Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü müdürü Anatoly Petrokovich, güneşin ömrünün yarısını yaşadığını ve yüz milyonlarca yıl sonra Dünya'yı ısınma sıcaklıklarıyla tehdit etmeye başlayacağını duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-04 09:49:14

Güneş, dünyayı ne zaman tehdit etmeye başlayacak?

Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Anatoly Petrokovich, güneşin ömrünün yarısını yaşadığını ve yüz milyonlarca yıl sonra Dünya'yı ısınma sıcaklıklarıyla tehdit etmeye başlayacağını duyurdu.

Anatoly Petrokovich Rus Novosti haber ajansına verdiği röportajda, "Güneşimiz doğduğunda şu an olduğundan daha serindi. Zamanla, yavaş yavaş ısındı ve ondan radyasyon akışını artırdı.

Modern kavramlara göre güneş, birkaç yüz milyon yıl sonra dünyayı tehdit etmeye başlayacak; çünkü yeryüzüne ulaşan termal akım dünyanın mevcut iklimi için aşırı hale gelecektir” dedi.

Rusya Bilimler Akademisi Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Petrokovich'e göre insanlığın bu sorunu çözmek için yeterli zamanı var. Örneğin, atmosferi düzenleyebilir veya Dünya'yı terk edip başka bir gezegene uçabilirsiniz.

Rus Uzman, güneşin yaklaşık 4,5 milyar yıl yaşadığına ve gelecekte böyle bir dönem yaşayacağına işaret ederek, “Bu, böyle bir yıldız için tipik bir yaşam döngüsü. Hayatının son aşamasına yaklaştığında, sürekli genişleyen dev bir kırmızı yıldıza dönüşmeye başlar ve dünyayı yutabilir” dedi.

Kaynak: Novosti

Haber Ara